Home > GBP/USDs resa stannar i USA:s stigande inflation;detta säger rapporten

GBP/USDs resa stannar i USA:s stigande inflation;detta säger rapporten

Den amerikanska inflationsrapporten i december visar att den årliga förändringen av priserna på varor och tjänster nådde 7% på årsbasis. Som ett resultat säljs den amerikanska dollarn över hela linjen, vilket återspeglas av GBP/USD-utbrottet.

Handelsveckans mest efterlängtade ekonomiska rapport ligger bakom oss. USA:s december-inflationsdata visar den tredje månaden i rad med den årliga inflationen större än 6%. Priserna på varor och tjänster steg i december med 7% på årsbasis, med begagnade bilar och livsmedel i spetsen.

Som en konsekvens föll den amerikanska dollarn över hela linjen, vilket återspeglas av GBP/USD-utbrottet. Paret konsoliderades i en kilformation som så småningom bröt högre. Cable växte upp nära 500 punkter sedan decembers lägsta nivå, vilket gör den till ett av de bäst presterande valutaparen under den senaste handelsmånaden.

För tjurar fungerar 1,35-nivån som en central nivå. Medan ovan är prisåtgärden fortfarande hausse. Å andra sidan skulle en daglig stängning under 1,35 föra tillbaka dollarns styrka i diskussionen.

Inte bara pund steg över den amerikanska dollarn utan alla andra dollarjämförelser. Inflationsrapporten sätter press på Fed, men centralbanken lovade att inte agera förrän i mars.

USA:s 

december-inflationsdatas höjdpunkter

Inflationsdata från USA i december visar återigen att inflationen börjar bli varm. Inte bara överträffade KPI m/m förväntningarna, utan även Core KPI. Kärndatan exkluderar mat- och energipriser och representerar en av Feds favoritindikatorer för att mäta inflation. Den kom ut högre med 0,6% under månaden, medan marknaden förväntade sig en ökning med 0,5%.

Dagens release visar att detta är den största årliga ökningen av inflationen sedan 1982. Den största skillnaden mellan idag och 1982 är att federal funds-räntan är nära noll. Dessutom lättar Fed fortfarande via kvantitativa lättnader, även om de började minska sina tillgångsköp.

Mat, nya fordon, begagnade bilar och lastbilar och kläder ledde till högre inflation i december. Skyddshem och sjukvård blev också dyrare. Som sådan är marknadens reaktion på att sälja den amerikanska dollarn förståelig.

När allt kommer omkring, om det inte finns några tecken på att inflationen toppar och Fed fortfarande står vid sidan av, har dollarn svårt att studsa. Som sådan kommer GBP/USD och dess jämlikar sannolikt att fortsätta sin löpning, som utbrottet antyder.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto