Home > GBPUSD – Ett tekniskt perspektiv efter Brexit

GBPUSD – Ett tekniskt perspektiv efter Brexit

Mycket har skrivits om det brittiska pundet (GBP) efter Brexit-omröstningen för fyra år sedan. Nu när Brexit faktiskt har blivit en verklighet är det en god idé att ta en titt på helhetsbilden för det viktigaste GBP-paret, GBPUSD.

Samtidigt som Brexit-förhandlingarna pågick drabbades världen av en global pandemi. Båda dessa händelser bleknar dock i jämförelse med vad som skedde för GBPUSD under finanskrisen 2008-2009 (för att få en ledtråd kan du se vänster sida av diagrammet nedan).

1,40 – 1,45 – viktigt område för GBPUSD-paret

När man tolkar ett månatligt diagram, oavsett om det handlar om Brexit eller pandemin, handlar det inte om så stora svängningar trots allt. Som diagrammet visar har paret rest större avstånd under andra tider.

När man tittar på GBPUSD-paret, som även kallas ”cable”, ser vi ett trippelbottenmönster. Den senaste nedgången, som orsakades av pandemin i mars 2020, följdes av en stark vändning som fortfarande pågår.

1,40 – 1,45-området blir därför viktigt för paret under medellång till lång sikt. Detta område är så viktigt då det har agerat som starkt stöd under finanskrisen, och sen som stark resistens under den första vändningen efter Brexit-omröstningen.

När det kommer till stöd och resistens blir stödet eller resistensen svagare ju mer priset har förmågan att testa stödet eller resistensen. När nya försök upp eller ned ska ske kan GBPUSD-paret därmed fullborda en trippelbotten, och fokus skiftar då till vändmönstret.

Denna rörelse räknas ut genom att mäta distansen från trippelbotten till resistensområdet och räknas ut från brytpunkten. Den visar 1,65 som mål, och detta kan vara värt för traders att komma ihåg om paret når 1,45.

Med start i januari 2021 står Storbritannien ensamma. Ett nytt kapital har inletts, och ingen vet om Brexit blir en ekonomisk framgångshistoria eller inte. Vid en första anblick ser det ut som att Storbritannien har mer att förlora från ”skilsmässan”. Samtidigt blir den nya statusen intressant för investerare som vill satsa på en av de mest utvecklade ekonomiernas överlevnad.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.