Home > General Electric (GE) har stigit med 90% i år: vi listar de bästa platserna att köpa aktier

General Electric (GE) har stigit med 90% i år: vi listar de bästa platserna att köpa aktier

General Electric (NYSE: GE) har varit en av de bäst presterande aktierna för investerare under 2021.

General Electric har visat sig vara en utmärkt investering för de som köpte de senaste 12 månaderna.

I denna artikel tar vi en djupare titt på vad företaget gör, hur investeringspotentialen ser ut och lista de två bästa platserna att köpa aktier i General Electric i Sverige och i andra länder.

Var man kan köpa aktier i General Electric på nätet

Om du vill investera i General Electric, eller någon annan aktie, behöver du välja en aktiemäklare, registrera dig, sätta in pengar på ditt konto och sen köpa aktien med förkortningen GE.

För att hjälpa dig att välja en aktiemäklare som passar dina finansiella mål har vi listat de två bästa alternativen nedan:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är General Electric?

Företaget grundades i New York år 1892 och är ett multinationellt amerikanskt storföretag som verkar inom ett flertal segment, inklusive flyg, förnybar energi, hälsovård, tillverkning, riskkapital och finans samt digital industri. Företaget genererade över 75 miljarder dollar i intäkter över de senaste 12 månaderna.

Ska jag köpa aktier i GE?

Företaget har presterat bättre än över 80% av alla andra aktier det senaste året, vilket visar att det är en stark aktie att hålla.

Det som framförallt låg bakom den senaste prisökningen var en tweet från CNBC-reportern Phil LeBeau, som menade att GE Aviation och Safran kommer utveckla nya flygplansmotorer för kommersiella plan som kommer vara 20% mer bränsleeffektiva och ha 20% lägre utsläpp, och att planen från CFM är att motorerna ska kunna börja användas under mitten av 2030.

Företaget utvecklas snabbt mot en mer strömlinjeformad, kostnadseffektiv version av sitt forna jag, och med diversifierad intäktsströmmar och en stark historia kan detta vara ett bra alternativ för investerare som vill fatta ett stabilt och säkert beslut som kan fungera även under svåra marknadsförhållanden.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto