Home > Getinge – högrisk – överköpt

Getinge – högrisk – överköpt

Den 18 november skrev jag: Getingeaktien noteras fortfarande i nedåtgående trender både på lång och medellång sikt. Den riskvillige kan köpa aktien om den bryter upp över 149-151 kronor med en stop loss vid 138,50 kronor. Skulle aktien punktera 139 kronor bör man vända på klacken och börja navigera för nedgång.

Teknisk analys Getinge B: Efter föregående analys föll aktien men vände upp vid 142,40 kronor för att sedan vända upp och testa av motståndet vid 151 kronor. Därefter har nedgången tilltagit och kursstaplarna har noterats under sentimentslinjen, som 20-dagars medelvärde utgör, sedan den 9 december. Nu har aktien varit nere och testat det långsiktiga stödet vid 136 kronor, som än så länge stått emot nedgångsförsöken.

Gårdagens kursstapel öppnade på samma nivå som lillejulafton men därefter pressade säljarna ner kursen under torsdagens lägsta nivå vilket fick många som gått kort att navigera för fortsatt nedgång. När köparna kom tillbaks och tog över dominansen i kursstapeln där svansen på nedsidan är ett tydligt bevis på att köparna dominerar och stängningen ovanför öppningskursen tvingar många som gått kort (blankat) att stänga sina korta positioner, vilket ytterligare driver på uppgången.

Aktien noteras i nedåtgående trender både på kort och lång sikt med MA-50 klart under MA-200. Avståndet upp till MA-50 är 4,4 procent och upp till MA-200 är det 12,3 procent. Detta innebär att uppstudsar än så länge skall ses som rekyler i den befintliga nedtrenden.

Den negativa volymbalansen är nere på nivåer där uppgångarna tidigare startat och i Fishnetdiagrammet noteras aktien vid en nivå med ett kraftigt stöd.

Även om MACD noteras i sälj både i dags- och veckodiagrammet konvergerar histogrammet mot kursstaplarna och indikerar att en vändning uppåt kan vara på gång.

Man skall inte köpa en aktie på lång sikt när trendanalysen indikerar fortsatt nedgång, vilket är fallet med Getinge. Samtidigt har aktien tagit mycket stryk och när allt ser nattsvart ut kommer i regel vändningen. Den som går emot trenden och köper aktien bör inte placera nödutgången lägre än 132,20 kronor. Låt stoppen ”kasa med” uppåt och var beredd att skala ut positionen när det börjar gå tungt vid motstånden jag presenterar nedan.

Sammanfattning: Alla indikatorer noteras i sälj när det gäller Getingeaktien. Samtidigt som det är hög risk att handla emot trenden är det just det bredare placerarkollektivet är negativa uppgångarna startar. Det spända gummibandet i kombination med stödet vid 136 kronor kan vara en bra nivå för entré. Om aktien fortsätter nedåt bör man använda sig av nödutgången när 132,20 kronor punkteras. Låt stoppen glida med uppåt och var beredd att skala ut positionen när det börjar gå tungt.

Motstånd: 140,20 / 141,30 / 143,70 / 146,10
Stöd: 137,80 / 136,50 / 134,10 / 132,40

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.