Home > Getinge – köp vid stödnivån

Getinge – köp vid stödnivån

Getinge B ligger i en upptrend. Köp aktien, som nu ligger alldeles över stödnivåer.

Sjukvårdsutrustningsbolaget Getinge är med sin relativt konjukturokänsliga inriktning en av börsens vinnare i år. Getinge har gått upp med 19%, beräknat på kursen i skrivande stund 167,6 kr, jämfört med OMXS30 som istället gått ner med 18%.

Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är svagt uppåtriktad och har varit det sedan i våras.

Den korta trenden, definierat som lutningen på vår 20 dagars medeltalskurva, är uppåtriktad med en mer brant lutning. Vi har fått de senaste köpsignalerna i Getinge B när kursen gick över motståndet vid ca 166 kr den 24 oktober. Aktien var sedan snabbt uppe vid 173 kr för att nu på den förnyade finansoron ha gått ner och tagit stöd på en uppåtgående trendlinje vid ca 163 kr. Frågan är nu om trendlinjen ska hålla och aktien ska gå upp till motstånden vid 180 kr, eller om vi ska gå under 163 kr stödet och istället få säljsignaler. På nedsidan har vi sedan viktiga stöd vid ca 141 kr och vid ca 132 kr.

Slutsats: Getinge befinner sig i en uppåt trend. Vi rekommenderar därför köp här vid ca 167 kr som är strax över stödnivåerna. Sikta på 180 kr. Stop loss 162 kr.

Getinge B (Dagsdiagram)
Getinge B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.