Home > Getinge – Köpsignaler med stor potential

Getinge – Köpsignaler med stor potential

Getinge aktien har fått köpsignaler som indikerar en betydande kurspotential. Vi rekommenderar köp med siktet inställt på minst 220 kr.

Getinge, som producerar sjukvårdsutrustningar, har klarat sig genom krisåret 2011 på ett lysande sätt. Aktiekursen gick upp med hela 24% förra året då OMXS30 istället gick ner 15%.  Även detta år har börjat bra för Getinge B-aktien med en uppgång på 4%, beräknat på kursen i skrivande stund 182 kr.

OMXS30 har i och för sig avancerat med 6% i år, men med tanke på att det framförallt är förra årets stora förlorare, de cykliska bolagen, som hittills rusat så är Getinges utveckling helt ok.

Den långsiktiga trenden i Getinge B, definierad som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är uppåtriktad sedan våren 2011. Även den kortsiktiga trenden är uppåtriktad. Aktien har en tendens att vara överköpt vilket visar sig i att Stochastic-indikatorn är på en hög nivå. En aktie kan emellertid fortsätta vara överköpt en längre tid om den befinner sig i en stark trend, vilket Getinge B nu gör.

Getinge B har fått ett antal köpsignaler de senaste månaderna. Senast så fick vi det när aktien stängde över 180 kr. Då passerades nämligen både Getinges högsta någonsin nivå, ”all-time-high”, samt en motståndslinje som sammanbinder topparna från 2007, 2010 och 2011. Se veckodiagrammet. Kan Getinge B etablera sig över 180 kr så bryter aktien ur en stor och flerårig kursformation som indikerar en betydande kurspotential för aktien.

Getinge B (Veckodiagram)
Getinge B (Veckodiagram)

Går vi istället över till dagsdiagrammet ser vi att aktien ligger i upptrender och att den har stödnivåer kring ca 178 kr och ca 171 kr. För att Getinge B ska få några allvarliga säljsignaler behöver aktien stänga under stödet vid 158 kr.

Vår rekommendation blir därför att köpa aktien. Kan det göras på nedåtrekyler till stödnivåerna kring 178 -180 kr så är det givetvis en fördel. Uppsidan kan dock vara betydande så det kan också vara en idé att köpa aktien oavsett nedåtrekyl. Sikta på ca 220 kr. Stop loss om aktien stänger på 169 kr eller lägre. Flytta upp stop lossen allteftersom aktien går upp.

Getinge B (Dagsdiagram)
Getinge B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.