Home > Glencores aktiepris: Hur ser förväntningarna ut på Q4-resultaten?

Glencores aktiepris: Hur ser förväntningarna ut på Q4-resultaten?

Glencore är ett multinationellt företag som producerar, marknadsför, förvarar och transporterar material och energiprodukter. Deras aktie är listat i Storbritannien och Sydafrika och kommer släppa sina intäkter för Q4 2020 tidigt nästa vecka.

Deras aktiepris har återhämtat sig dramatiskt efter djupdykningen i april 2020. Tack vare stigande råvarupriser kan Glencores aktiepris gagnas av den entusiasm som vi ser på aktiemarknaderna.

När släpper Glencore resultatrapporten för Q4?

Glencore släpper sin rapport för intäkter under Q4 2020 den 16:e februari 2020.

Marknadens förväntningar på Glencores resultatrapport?

Marknaden förväntar sig att intäkterna kommer sjunka med över 23% under det sista kvartalet 2020, med en median på 164,91 miljarder dollar. Överraskningar här, med tanke på den skarpa prisökningen för råmaterial och andra råvaror, kan räcka för att få aktiepriset att röra på sig. Glencore är ett företag som ger utdelning, och deras aktiepris ligger uppe med 174% under de senaste fem åren och över 16% under 2021 hittills.

Glencores aktie: en teknisk analys

En teknisk analys av aktien ger en blandad bild. Å ena sidan fortsätter priset att stiga och har hållit en serie av höga höjder och höga låga punkter, vilket är vanligt i starkt uppåtgående trender. Å andra sidan indikerar prisförändringarna under de senaste månaderna ett möjligt ”head and shoulders”-mönster – ett vändmönster som pekar mot lägre nivåer.

Om man ska välja ett av dessa scenarier ser det stigande scenariot mer lockande ut av ett par anledningar. För det första förstärker de serier vi precis nämnde den pågående trenden. För det andra brukar inte priset under ett ”head and shoulders”-mönster överstiga den högsta punkten av den vänstra axeln när den projiceras över den högra axeln.

Glencores pris gjorde precis det och konsoliderar nu under den viktiga 280-nivån. Med andra ord sätts press på de höga nivåerna och aktien skapar därmed momentum för att troligtvis konsolidera fram tills nästa veckas resultatrapport för Q4 2020.

Hur ser prognosen ut för Glencores aktiepris?

Glencore utannonserade nyligen att deras koppar- och kolproduktion har trappats ned, men att de fortfarande möter målen. Prognosen för Glencores aktier är fortsatt konstruktiv så länge som priset inte bryter den höga serien med låga punkter. Ett genombrott över 280-nivån kan öppna portarna för en hållbar stigande rörelse, framförallt med tanke på hur det har gått för råmaterial och råvaror under 2021 hittills.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto