Home > Global chipbrist gynnar halvledaraktier: tre företag att investera i

Global chipbrist gynnar halvledaraktier: tre företag att investera i

Halvledartillverkningsföretag kommer att dra mest nytta av de stigande chippriserna som utlösts av den globala chipbristen. Nvidia, Micron och Marvell är välpositionerade och analytiker är positiva till aktiekursen.

Covid-19-pandemin ledde till störningar i leveranskedjan när den globala ekonomin stängde ner förra året. Tyvärr, nästan två år in i pandemin, kvarstår störningar.

Den kanske allvarligaste krisen ägde rum i halvledarsektorn. Ändrade konsumentkrav har påverkat många branscher, såsom bilindustrin. Till exempel uppskattas det att den globala chipbristen påverkade produktionen av mer än 1 miljon fordon enbart i Nordamerika.

Vad har detta med halvledarföretag att göra? Eftersom en enskild bil kan ha allt från 500 till 1 500 olika marker, beroende på komplexitet, blev det ont om chips. Å andra sidan leder knapphet till högre priser, så halvledartillverkningsföretagens resultat kommer att påverkas positivt.

Vilka halvaktier är väl positionerade för att dra nytta av den globala chipbristen? Här är tre namn att tänka på: Nvidia, Micron och Marvell.

Nvidia

Nvidias aktiekurs steg under pandemin och handlades över $325. Bara i år är den upp över 122%, en anmärkningsvärd prestation med tanke på att bolaget också betalar en kvartalsvis utdelning.

Nvidia är världsledande inom accelererande datoranvändning och har en bruttovinstmarginal på 64,40%, mycket högre än sektorsmedianen på 49,42%.

Micron Technology

Micron Technology är ett annat halvledartillverkningsföretag som kommer att dra nytta av den globala chipkrisen. De rapporterade nyligen sina finansiella resultat för det första kvartalet av räkenskapsåret 2022, och de har slagit både vinst per aktie och förväntningar på intäkter.

Aktiekursen handlades över 10% högre efter nyheterna, eftersom ledningen levererade en positiv utsikt. Micron Technology ger också en kvartalsvis utdelning, och aktiekursen är relativt billig med tanke på det lägre P/E Non-GAAP (TTM)-förhållandet på 12,19, mycket lägre än sektormedianen på 25,33.

Marvell Technology

Marvell Technology är en amerikansk halvledartillverkare från Wilmington, Delaware. Dess aktiekurs har stigit +81,53% YTD och analytiker är hausse.

Av de 32 analytiker som täcker aktien har 25 köpbetyg och 7 säljbetyg. Ingen analytiker har utfärdat ett säljbetyg.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto