Home > Goldman och Morgan signalerar flytt från London.

Goldman och Morgan signalerar flytt från London.

Ledande befattningshavare i de stora bankerna Goldman Sachs och Morgan Stanley gör sig redo för att flytta personal och verksamheter från London till andra ställen inom EU i takt med att brexit närmar sig.

Det skriver Bloomberg News på måndagen.

I måndags sade brittiska premiärministern Theresa May att hon kommer att påbörja ”skilsmässosamtal” med EU den 29 mars. En dag senare sade Goldman Sachs vd för internationella verksamheten, Richard Gnodde, till CNBC att hans bank initialt kommer att flytta hundratals Londonbaserade anställda till andra kontor när brexit är genomförd.

Just finanssektorn är en bransch som väntas påverkas mycket av brexit om Storbritanniens utträde ur EU gör det svårare för banker att serva kunder. De flesta amerikanska storbanker har sina europeiska nav i London.

Goldman Sachs överväger nu att etablera sin europeiska bas i Frankfurt och kan komma att flytta så många som 1.000 anställda, inklusive traders och chefer, säger en person med insyn i ärendet.

Morgan Stanleys vd Colm Kelleher sade i en konferens i London att han kommer att tvingas flytta viss personal, men tillade att han vill undvika att göra ett ”grand statement” i frågan.

”Det kommer inte att vara slutet för London. Men uppenbarligen måste vi anpassa oss”, sade han.

Morgan Stanley letar kontorsytor i Frankfurt och Dublin, enligt källor.

Royal Bank of Scotlands vd Ross McEwan sade att hans bank har alternativ i Nederländerna, Irland och Tyskland.

”Som alla andra banker planerar vi för det värsta medan vi hoppas på det bästa”, sade han på tisdagen, men tillade att ”det inte är någon poäng i att hoppas”.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto