Home > Goldman Sachs överväger Bitcoinhandel.

Goldman Sachs överväger Bitcoinhandel.

Goldman Sachs överväger om de ska börja erbjuda handel i bitcoin och andra digitala valutor, vilket skulle bli det första Wall Street-företaget som direkt involveras i den kontroversiella marknaden.

Det uppger källor till Wall Street Journal.

Enligt källorna är Goldman Sachs planer i ett tidigt skede och de kanske inte kommer att fortskrida.

”Som en respons för klienternas intresse av digitala valutor så utforskar vi hur vi bäst ska kunna betjäna dem inom detta område”, sade en taleskvinna för Goldman Sachs.

Goldman Sachs planer skulle kunna öka intresset för bitcoin bland investerare och spä på debatten om digitala valutor, som ursprungligen setts som en hamn för illegal aktivitet men som nu trycker sig framåt mot den generella investerarvärlden.

Kina har på senare tid förbjudit handelsplatser för bitcoin med rädsla för att det ska skapa en väg för kapitalflykt. James Dimon, chef för JP Morgan som är den största aktören i handeln med globala valutor, har kallat bitcoin för bedrägeri och sagt att han skulle sparka anställda om de blev påkomna med att handla i digitala valutor.

Japans regering har däremot omfamnat bitcoin och skapat reglering som ska legitimera handeln, och Indien och Sverige har talat om att skapa sina egna digitala valutor. I USA har Federal Reserve studerat bitcoin och teknologin som stödjer valutan, skriver Wall Street Journal.

Goldman Sachs överväger Bitcoinhandel.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto