Home > Goldman Sachs resultaträkning för Q1 2021 slår förväntningarna

Goldman Sachs resultaträkning för Q1 2021 slår förväntningarna

Goldman Sachs slår förväntningarna då resultaträkningssäsongen inleds med att de släpper sin resultaträkning för Q1 2021

Goldman Sachs inledde resultaträkningssäsongen för Q1 2021 genom att släppa resultat som översteg analytikernas förväntningar. Denna finansjätte rapporterade nettointäkter på 6,84 miljarder dollar och intäkter per aktie (EPS) på 18,62 dollar för årets första kvartal.

Investmentbanktjänster ansvarade för 21% av deras totala nettointäkter på 17,70 miljarder dollar för kvartalet. Tillgångar- och konsumentförvaltning bidrog till 36% kombinerat, och resterande intäkter kom från globala marknader.

Source: Goldman Sachs

Höjdpunkter från resultaträkningen för Q1 2021

Dessa resultaträkningar, som sker en gång i kvartalet, bevakas noga av investerare då de får stora konsekvenser för värderingen av företaget. Investerare uppskattar framtida kassaflöde och diskonterar sen detta till dagsläget för att räkna ut ett företags inneboende värde. Om företaget ser undervärderat ut väljer investerare att köpa företagets aktier. Om det ser ut som att företaget är korrekt värderat håller investeraren sin investering, och ifall företaget ser övervärderat ut väljer investerare troligtvis att sälja sin position, och ibland väljer till och med investeraren att blanka företaget.

Goldman slog förväntningarna med över 5 miljarder dollar och EPS på över 8 dollar per aktie. Nettointäkterna mer än fördubblades sedan samma period 2020 och slog rekord inom tillgångsförvaltning. Värde per aktie steg med 6,2% då bolaget gav över 3 miljarder dollar i avkastning till aktieägare.

Goldman lyckades behålla sin plats som etta i världen på utannonserade och fullbordade fusioner. De köpte även tillbaka aktier till ett värde på 2,7 miljarder dollar, vilket är ett tecken på att företaget anser att företagets aktier är undervärderade av marknadsdeltagare.

Det är inte en överraskning att aktiepriset steg efter dessa nyheter. Goldmans aktier har stigit med 27% de senaste 12 månaderna och över 100% de senaste fem åren. Just nu ligger Goldman Sachs rekordhögt.

Detta lovande resultat för kvartalet kommer troligtvis följas av liknande resultat av andra företag i finanssektorn. Faktum är att marknaden förväntar sig ett starkt kvartal tack vare stödåtgärder och den gradvisa öppningen av ekonomin, vilket uppmuntrar mer konsumtion. Goldman Sachs (med flera) kan endast gagnas av att intresset av finansiella marknader har ökat exponentiellt.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto