Home > Goldman Sachs ser en uppåtgående trend under 2021

Goldman Sachs ser en uppåtgående trend under 2021

Det är nu bara lite över en månad tills julledigheten och investeringshus över hela världen har börjat avslöja sina prognoser för 2021 för stora tillgångsklasser. De positiva nyheterna angående vaccin från Pfizer, Moderna och troligtvis andra läkemedelsbolag framöver har förändrat bilden av pandemin.

Detta har även lett till en förändrad bild av ekonomin. Dessutom har vi en ny administration i Washington, nya lättnader från centralbanker, mer finansiellt stöd och massiva investeringar i infrastruktur i USA. Det ser ut som att vi kommer få en uppåtgående trend.

Christine Lagarde, ordförande på ECB, var dock snabb med att anmärka att nyheterna om ett vaccin redan har prissatts i prognoserna. Även med ett möjligt vaccin kommer det bli svårt att nå tillbaka till de nivåer vi såg innan pandemin.

Goldman Sachs prognos för 2021

Denna kända investmentbank publicerade nyligen sin prognos för aktiemarknaderna för de kommande tolv månaderna. Med tanke på att vi redan befinner oss mitt i november kan vi tolka detta som en prognos för 2021.

Det första som sticker ut är att Goldman tror att S&P500 kommer bli det bäst presterande indexet under 2021. De anser att de kommer leverera dubbelt så starkt som STOXX Europe 600 och mer än dubbelt så starkt som TOPIX. Detta är intressant då europeiska aktier länge har underpresterat jämfört med sina amerikanska konkurrenter. Man hade kunnat tro att det skulle bli en rotation från USA till tillväxtmarknader (MSCI Asia-Pacific), för att inte nämna STOXX Europe 600.

Efter Pfizers utannonsering förra veckan var det den europeiska banksektorn som steg mest. Sektorn registrerade tvåsiffrig tillväxt på ett par dagar, vilket var starkare än ökningen för S&P500. Detta visade sig dock endast vara en extern händelse.

Holdman Sachs har rätt att belysa den amerikanska aktiemarknaden. Fed förväntas leverera fler lättnader i december. Dessutom planeras just nu en enorm infrastrukturplan som kommer kosta över 1 biljon dollar. Och medan företagsskatten kommer höjas kommer troligtvis handelsspänningarna avta, vilket gör det lättare för amerikanska företag att nå utländska marknader.

Allt sammantaget befinner sig amerikanska aktier återigen i en win-win-situation. Varför? Det ser ut som inför det amerikanska valet – oavsett vem som vinner lär aktierna stiga.

Och de gjorde de.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.