Home > Gruvbolaget Semafo får positiva betyg av analytiker

Gruvbolaget Semafo får positiva betyg av analytiker

Gruvbolaget Semafo får gott betyg av både marknad och analytiker för den reservuppdatering som offentliggjordes på torsdagen.

”Vi tror att uppdateringen har en väsentlig positiv nettoeffekt för bolaget och att den bekräftar det riktiga i ledningens beslut att helt satsa på Mana-området”, skriver RBC Capital Markets i en kommentar.

Semafos reservuppdatering per den 30 juni visar att Mana-området i Burkina Faso innehåller bevisade och sannolika reserver om cirka 2,4 miljoner uns guld, en ökning på 28 procent jämfört med den senaste uppdateringen. Ökningen hänger framför allt samman med att det nya Siou-fältet inkluderats.

RBC:s analytiker applåderar också det faktum att de väntade investeringskostnaderna för Siou-fältet uppskattas till måttliga 25 miljoner dollar.

”Vi tror att bolaget är väl positionerat för att finansiera utvecklingen av Siou och andra projekt vid Mana, samtidigt som fortsatt prospektering pågår”, skriver bankens analytiker.

Lika entusiastiska är analytikerna på Goldman Sachs.

”Vi tror att detta är positivt för aktien. Den höga metallhalten och den låga brytningskostnaden (i Siou-området) tillsammans med de låga kapitalkraven talar för att (Semafo) är en attraktive investering”, skriver de.

Aktien steg 8,3 procent till 14:77 kronor i torsdagens handel på Stockholmsbörsen, och fortsatte upp till motsvarande 15:03 kronor i Kanada. Därmed har aktien ökat närmare 25 procent i värde sedan den senaste botten den 9 september.

I grafen nedan illustreras Semafo-aktiens höga korrelation med guldprisets utveckling.

Semafo
Semafo

Av: Tradingportalen/Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto