Home > Guld – Dark Cloud Cover flaggar för nedgång

Guld – Dark Cloud Cover flaggar för nedgång

Under torsdagen höjde Chicago Mercantile Exchange (CME) marginalkravet  för att handla guldkontrakt med 20%. Detta var inte direkt oväntat och liknande höjningar skedde i flera omgångar under fjärde kvartalet 2010.

Det är viktig att understryka att ett höjt marginalkrav inte i sig behöver resultera ett större prisfall, tex. som vi fick i silver efter att ha toppat 50 dollar. Däremot dämpas volatiliteten av ett höjt marginalkrav då investeraren behöver föra in mer kapital. Vi kan vänta oss fler höjningar framöver.

Teknisk analys guld (GC 12-11): Guldet noterat i dollar har stigit kraftig sedan vi fick ett utbrott på ovansidan efter priset befunnit sin inom en konsolideringsfas från maj till mitten av juli. Kursstaplarna befinner sig ovanför samtliga glidande medelvärden som är sorterade i rätt ordning, vilket ger oss att trenden är stark.

I föregående analys av guldet skrev vi att en dipp var nära och under torsdagen fick vi ett fall på 13 USD. I vår kalkyl var veckans stängningar ovanför Bollingerbandet en indikation om att en korrigering var väntad.

Det är 2,5 procent sannolikhet att att stanna ovanför Bollingerbandet och sannolikheten minskar för varje dag kursen etableras ovanför Bollingerbandet. I samband med fallet under torsdagen bildades en Dark Cloud Cover. Formationen indikerar att säljarna tagit över kontrollen och vi kan vänta oss att index korrigerar på kort sikt för att sedan fortsätta upp.

Ta position: Guld kan tex. handlas via COMEX terminen GC eller via CFD-kontrakt hos IG Markets.

Slutsats: Vi behåller våra köpa positioner och ny köpsignal ges ifall vi ser kursen falla mot 1630-1650.

Teknisk analys Guld (daily)
Teknisk analys Guld (daily)
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.