Home > Guld – Dippen är nära

Guld – Dippen är nära

Skuldproblem i USA och Europa, fortsatta penningpolitiska stimulanser i de större industrialiserade länderna, inflationstryck i tillväxtmarknader och låga räntor är faktorer som legat bakom den ökade efterfrågan på guld trots det höga priset.

Guld noterat i dollar uppvisade under tisdagen det största 3-dagar rallyt sen den djupa finansiella krisen 2008 i spåren av att investerare oroar sig över att den globala turbulensen ska drabba tillgångslag med högre risk. Under onsdagen fortsätter priset öka och guldet gynnas av att dollarn fortsätter tappa i värde.

Dollar-Guld
Korrelation Guld och Dollar

Ser vi till dollarn på längre sikt är de flesta av oss negativt inställda och förmodligen kommer vi se ett lägre pris framöver. Bör man köpa guld med en långsiktig placeringshorisont på dagens nivå? Nej det bör man inte! Frågan är inte om priset på guld kommer att korrigera utan när. När kortsiktiga investerare går ur sina köpa positioner är 1630-1650 en nivå där investerare med en längre placeringshorisont kan hoppa på den starkt stigande trenden.

Teknisk analys Guld (COMEX GC 12-11):  Kursstaplarna för guldterminen befinner sig ovanför samtliga medelvärden, sorterade i rätt ordning, vilket indikerar att trenden är starkt positiv. Generellt sett, letar vi efter köptillfällen när kursen befinner sig ovanför det glidande medelvärdet på 20 dagar. Detta gäller samtliga tillgångslag.

Kombinationen av att nuvarande höga notering på 1762 ovanför det övre Bollingerbandet som innebär att kursen befinner sig i en ”danger zone”, samt att momentumindikatorn indikerar att att kursen är överköpt och att momentum är på väg att avta ger mig en tro om att en rekyl är nära.

När dippen sker är omöjligt att ange, men vi kan konstatera att sannolikheten ökar för varje dag går.

Att ta position: Exponera sig mot råvaror kan tex. göras hos IG Markets.

Slutsats: På lång sikt är jag positivt inställd till guldet trots nuvarande höga notering, men köp bör göras efter att priset rekylerat ner. Samma sak gäller för att agera på köpsidan på kort sikt.

Teknisk analys Guld (daily)
Teknisk analys Guld (daily)
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto