Home > Guld motagerar senaste fallet med ”Bullish Hammer”

Guld motagerar senaste fallet med ”Bullish Hammer”

På ädelmetallmarknaden stiger guldet 29 dollar till 1.377 dollar per uns. Svagare tillväxtdata i Kina och Goldman Sachs rekommendation om att sälja guld och spekulation om att Federal Reserve ska trappa ned sina tillgångsköp har bidragit till de senaste dagarnas kraftiga nedgång i guldpriset.

”Detta var en brutal nedgång som gick bortom smärttröskeln för många investerare. Jag antar att saker och ting inte kommer att bli desamma igen”, sade Michael Shaoul på Marketfield Asset Management till Bloomberg News.

Guldet var som lägst nere på 1.321:95 dollar per uns under natten till tisdagen och nedgången sedan i fredags är omkring 12 procent när viktiga tekniska stödnivåer såsom 1.530 och sedan 1.434 brutits, konstaterar Goldman Sachs.

I tisdagens analysuppdatering ger Goldman Sachs en upprepning av rådet att korta guld med stopp loss på 1.400 dollar. Investmentbanken letar fortsatt efter tecken på en botten. Trenden att gå lång guld och gå kort naturgas, som varat i fem år har nu troligen brutits, enligt Goldman Sachs.

”Guldet är extremt översålt ett alternativ är att handla vid nuvarande extremvärde i tro om att vi ska få en rörelse upp mot ett teoretiskt jämviktsvärde, i detta fall medeltalet på 20 dagar (röd linje). Innan position tas vill vi gärna se att köparna börjar återta taktpinnen. En svans på nedsidan av kursstapeln i dagsgrafen skulle bekräfta detta”, konstaterade Erik Hansén på Tradingportalen.com på måndagen.

Läs mer: Analys: Ädelmetallen Guld extremt översåld efter kollaps

I dagsgrafen nedan kan vi identifiera en så kallad ”Bullish Hammer” för uppgång. Köparna har pressat bort säljarna, vilket lämnat efter sig en ”svans” på kursstapeln. När vi ser denna stapel i detta översålda tillstånd kan vi vänta oss en uppstuds.

Guld
Guld Daily (Öppna diagram i TP Trader)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto