Home > Guld ökar efter kriget bryter ut; en teknisk analysuppdatering

Guld ökar efter kriget bryter ut; en teknisk analysuppdatering

Guld ökade efter nyheterna att krig bröt ut i Östeuropa. Ryssland attackerade Ukraina över natten och skickade guldpriset nära 2 000 dollar.

2021 innebar inget annat än förtvivlan och besvikelse för guldköpare av åtminstone ett par anledningar. För det första misslyckades den ädla gula metallen att säkra sig mot inflation. Även om inflationen nådde nivåer som inte setts på flera decennier, gick guldet inte upp.

För det andra, inte bara att det inte hade rally, men det levererade negativ avkastning på året. Detta var för mycket för många guldköpare eftersom de bytte till "alternativ", som Bitcoin, som av många betraktas som digitalt guld.

Men det visade sig att guldet helt enkelt konsoliderades i lite mer än 12 månader. Det bröt högre nyligen, även innan dagens nyhet om att Ryssland attackerade Ukraina.

Så vad säger den tekniska bilden oss nu när guldpriset stiger?

4 hausseartade utvecklingar på det dagliga diagrammet

Guldprisets hausseartade utbrott är inget annat än imponerande. Tekniska handlare hävdar att ju längre tid en konsolidering tar, desto våldsammare blir utbrottet.

Och så verkar det vara fallet här. På väg mot uppsidan bröt guldpriset fyra signifikanta nivåer, som noterats i diagrammet ovan i rött.

Först bröt det bd-trendlinjen för en hausseartad triangel. Utbrottet signalerade slutet på konsolideringen, och därmed den första hausseartade signalen om att ett rally kommer att följa.

För det andra rörde det sig över motståndet som ges av serien av lägre toppar. Flytten över den högsta punkten i d-vågen utlöste fler stopp mot topparna på $1 920. Om man vill hade utbrottet ovanför d-vågens toppar en snöbollseffekt, och mer styrka var nära förestående.

Som sådan ogiltigförklaras serien av lägre toppar, och allt som ligger ovanför är lite eller inget motstånd. Marknaden kan tveka på $2 000-nivån av den enkla anledningen att det är ett runt tal, vilket har en viss psykologisk inverkan på handlare. Men det borde bara vara ett tillfälligt bakslag, eftersom triangeln ser ut som ett fortsättningsmönster, vilket tyder på att en ny all-time high ligger i korten.