Home > GULD, SPX, EUR/USD

GULD, SPX, EUR/USD

Jag tänkte i detta inlägg följa upp förra veckans analys och dela med mig av mina strategier inför denna handelsvecka. Som ni vet var jag väldigt negativ  mot guldet så länge det handlades under 1653, jag hyser enorm respekt för MA 200 och detta gäller både vid forcering och nedbrott.

IT-bubblan och finanskrisens år är ett bra bevis för vad som väntar för ex SPX när MA 200 bryts. De efterlevande kan bevittna detta, bara gå tillbaks i tiden och se chartsen.

Vi har tyvärr ingen spåkula, våra setups är det vi har att gå på. Guldet räddades av köparna vid den sista barriären (se analys 20Mars). Jag skall inte överanalysera guldet , ibland får man helt enkelt nöja sig med det lilla man får. Nu är det dags för köparna att visa vad de det går för.

Handlas guldet upp över 1680 (MA 20 ) så är det fritt fram för köparna att leta sig vidare upp mot det övre BB, ca 1760. Minsta motståndets väg, ser inget annat alternativ. Lägg märke till MACD, köpsignalen är på väg att bekräftas! Bjuder säljarna på en match här så blir det runt 1680 området, då gäller det att vara vaksam.

Det är väldigt enkelt. Lokalisera stöd och motstånd. Köp vid stöd (golvet) och sälj vid motstånd (taket). Kontrollera girigheten och ha koll på egot. När dessa bitar är på plats så tjänar man pengar, vilket vi alla vet, men har ibland svårt att leva upp till.

Guldet (daily)
Guldet (daily)

Fortfarade har köparna ett järngrepp om marknaden. Jag tror att magin just nu sker i EUR/USD och jag tycker att vi vänder blickarna åt det hållet. En sak som är intressant är att medans SPX har ångat på uppåt så har EUR/USD handlats ned.

Jag lovade i min förra analys att försöka ”synka” SPX, EUR/USD och guldet för att försöka hitta nån slags mönster och vägledning. Guldet svarade bra på EUR/USD rörelser uppåt under veckan. Även kopparn som har infunnit sig i en konsoliderings fas sedan Feb verkar vakna till liv.

Kan det vara så att EUR/USD kommer stå för det sista krutet i denna bull marknad innan vi toppar ut ? Mina observationer säger mig att för varje gång SPX stått inför en rekyl ned så är EUR/USD bullish och mildrar potentiellt fall. Detta valutapar har definitivt bytt karaktär och sätter en ny slags prägel på marknaden efter dubbel botten den 15 Mars.

EUR/USD (daily)
EUR/USD (daily)

Chartet nedan talar för sig själv. Sista hindret som verkar bjuda på störst motstånd är MA 20 på weeklyn, 1.3271. Passeras denna nivå öppnas vägen upp för att testa taket vid ca 1.3480, vilket också är de föregående topparna.

Bitarna börjar smått falla på plats. Skall säljarna lyckas komma in i matchen behövs ett kraftigt ras. Det som pågår nu är att köparna styr. De få nedrekyler vi har sett uppenbarar sig under väldigt kontrollerade former. Även om allt upplevs dramatiskt så är nedsidan som högst ca 30-35 punkter på SPX.

Men den feta damen (SPX) har knappt sagt sitt sista. Denna slutsats vågar jag dra efter handeln vi såg i fredags förra veckan. 1400 SPX är en psykologisk gräns och sidan som errövrar den kommer ha övertaget.

Samma sak med DJIA, så länge 13 000 nivån förblir så kan vi glömma större korrigeringar på nedsidan. Dessa runda tal har en tendens att agera som bra stöd /motstånd. Jag är lite splittrad, vanligvis så är toppar och bottnar till för att återtestas. I detta scenario så borde som minst ”TAKET” från 19 Mars SPX 1412 återtestas.

Lägg märke till hur BB har stigit till nya höjder och öppnat upp för nya årshögsta. Det som väger emot är att MACD signalerar säljsignal.

SPX (daily)
SPX (daily)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.