Home > Guldet faller genom psykologiska nivåer

Guldet faller genom psykologiska nivåer

Priserna på råolja och guld utökade de inledande nedgångarna under förmiddagshandeln på tisdagen, samtidigt som basmetallerna vände lägre. 

Under tisdagseftermiddagen vände ädelmetallerna ner. Guld 2,06 % lägre medan silver var 2,28 % lägre strax innan kl 17.00.

Statistik visade på tisdagen att Kinas import av guld från Hong Kong mer än sexdubblades under det första kvartalet. Importen låg på 135,53 ton mellan januari och mars, upp från 19,73 ton samma period i fjol.

”Förbättrat välstånd i populationen tillsammans med hårdare lagar som styr fastighetsspekulation kommer troligen att bidra till att bibehålla en hög efterfrågan på guld i Kina. Samtidigt är Kina på väg att överta Indiens plats som den största konsumenten av guld”, skriver Commerzbank.

Enligt Nordea-analytikerna är dock den starka kinesiska efterfrågan inte tillräcklig för att stötta guldpriserna på kort sikt på grund av att andra faktorer lägger ett lock på priserna.

”Kinas aptit för den gula metallen ger stöd till priserna, men motvindar fortsätter att dominera givet den mediokra ekonomiska bakgrunden och dämpade inflationsrisker på kort sikt”, skriver Nordea i ett kundbrev.

Spotpriset för guld punkterade psykologiska nivåer och ger oss säljsignaler i den tekniska analysen efter utbrott på nedsidan.

Guld (daily chart)
Guld (daily chart)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.