Home > Guldet faller med hög volym mot 1200-nivån

Guldet faller med hög volym mot 1200-nivån

Guldet adderar årets nedgång på torsdagen genom att backa med hög volym i London och New York  och handlas nära den lägsta nivån sedan juni 2013 efter att en ekonomisk återhämtning i USA fått Federal Reserve att trappa ner på sina obligationsköp, vilket pressar ädelmetallerna. 

Federal Reserve beslutade på onsdagen att dra ned de månatliga obligationsköpen med 10 miljarder dollar till 75 miljarder dollar per månad. Neddragningen fördelas jämnt mellan statsobligationer och bolånepapper (MBS).

FOMC bedömde att förbättringen i den ekonomiska aktiviteten och i arbetsmarknadsförhållandena tyder på en ökande underliggande styrka i den bredare ekonomin.

På torsdagen noterades guldet vid 1204 dollar vilket motsvarar en nedgång på 1,3 procent för dagen. Volymen i New York var dubbelt så hög som snittet för de senaste 100 dagarna.

Guldet steg 70 procent från december 2008 till juni 2011 i bakgrund av att den amerikanska centralbanken, Federal Resverve, expanderade sin balansräkning genom penningpolitiska stimulanser som ökade förväntningarna om inflation och en svagare dollar.

Investerarnas aptit för guld har under detta år varit väldigt låg på grund av låga inflationsförväntningar och ledande aktiemarknader som gång på gång nått rekordnivåer. Sedan årsskiftet summeras nedgången för guldet till 28 procent och går mot den första årliga nedgången på 13 år.

Goldman Sachs skriver i en analys att guldpriserna kommer att fortsätta att falla nästa år i takt med att allt bättre ekonomiska utsikter i USA leder till förväntningar om räntehöjningar. Goldman Sachs räknar med att guldet i genomsnitt kommer att kosta 1.144 dollar per uns 2014, att jämföra med en notering strax under 1.200-strecket på fredagen.

Ur ett tekniskt perspektiv fick vi en kraftfull säljsignal i april 2013 när priset föll genom en viktig nivå och frågan är nu om priset ska ramla ner under den signifikanta 1200-nivån. Detta skulle isf indikera en vidare nedgång.

Guld
Guld
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto