Home > Guldet handlas vid 4-månadershögsta

Guldet handlas vid 4-månadershögsta

På ädelmetallmarknaden har guldet stigit knappt 8 dollar till 1.333 dollar per uns, efter att tidigare under morgonen nått till den högsta nivån på fyra månader. Hittills i år har guldet stigit 11 procent.

Innehaven i börshandlade guldfonder steg på tisdagen för fjärde dagen i rad, vilket har bidragit till att stötta guldpriserna.

Davis Hall på Credit Agricole sade till Bloomberg News att efterfrågan på guld i Kina kommer att hållas uppe av stigande inkomster, men samtidigt väntas minskade stimulanser och förväntningar om högre obligationsräntor hålla guldet under 1.400 dollar per uns.

Även Commerzbank hänvisar till kinesisk efterfrågan som en stöttepelare för guldpriset framöver.

”Tvärtemot vad medierapporter säger har inte efterfrågan på guld i Kina bromsat in enligt oss. Kinesisk efterfrågan kommer att fortsätta att vara en viktig drivkraft för guldpriserna 2014”, skriver Commerzbank i ett marknadsbrev.

Rent tekniskt (kursmässigt) agerade sommarens bottennotering vid 1180 dollar ett stöd kring årsskiftet när säljarna testade nivån. Kursen har nu etablerats ovanför de glidande medelvärderna. Samtliga är stigande förutom det långsiktiga snittet på 200 dagar som är på väg att vända upp.

Guld
Guld

Av: Tradingportalen/Direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto