Home > Guldet närmar sig säljsignal

Guldet närmar sig säljsignal

Jag har en teori om att SPX skall rekylera tillbaks mot 1375 nivån, och om det är något som kommer ge stöd för mitt påstående så är det just guldet.

I skrivande stund så handlas guldet under MA 200 (1653 ). Att guldet balanserar på den styva linan är det ingen fråga om, under MA 200 är det stark säljsignal, men förståss så behöver vi en stängning under 1653 för att säljsignalen skall bekräftas.

Ser vi tillbaks i guldets utveckling så har guldet haft en stigande trend under en utdragen tid. Vi har en stigande trendlinje sen Oktober 2008 (markerat med svart )
och sedan dess så har guldet endast fallit under MA 200 1 gång och detta var vid årsskiftet 2012. Ett tidigt tecken på att säljare är på väg in i matchen och söker en dominerande ställning. Så länge befogat.

En stängning under 1653 och guldet kommer befinna sig i fritt fall rent TA-mässigt. Jag har 2 del targets på vägen ner, den första är trendlinjen som kan fånga upp fallet vid ca 1570-80. Det andra delmålet ifall 1570 inte håller blir 1440 och det är det närmaste fibb stödet. Det finns en sista barriär som köparna måste hålla emot vid, detta stöd löper vid 1628 och är MA 50 på weeklyn. Krackalerar det där faller vi snabbt och tungt !

Lite bråttom att uppmärksamma dig på denna setup, så jag avslutar här. Jag skall ta en titt på EUR/USD, AUD/JPY samt SPX och se ifall denna teori kan synkas.

Guld (daily)
Guld (daily)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto