Home > Guldet på den lägsta nivån på 4 månader

Guldet på den lägsta nivån på 4 månader

På ädelmetallmarknaden har guld och silver tappat mark de senaste veckorna i bakgrund av en dollarförstärkning, stark aktiemarknad och spekulationer om Fed-tapering. Guldet noteras nu nedanför botten från oktober och i det kortsiktiga perspektivet börjar priset bli översålt. 

För guldhandlare har protokollet från Feds styrkommitté FOMC:s möte den 29-30 oktober varit i fokus under denna vecka. Protokollet visade att några av medlemmarna i kommittén anser att tillgångsköpen kan trappas ned under ”de kommande månaderna”.

Ledamöterna förväntade sig generellt förbättringar på arbetsmarknaden, vilket skulle motivera en nedtrappning av centralbankens tillgångsköp.

Guldet tappade över 30 dollar på onsdagen efter protokollet, men har därefter återhämtat sig någpt till cirka 1.246 dollar per uns.

”Då fysiska köpare blev aktiva under 1.260 dollar per uns så bör vi förvänta oss att få se ett visst stöd. Men det är svårt att bli mer ’bullish’ om guld utifrån fysisk efterfrågan samtidigt som investerare fortsätter att vara så ’bearish'”, skrev Australia & Banking Group i ett marknadsbrev enligt Bloomberg News.

Innehaven i SPDR Gold Trust, den största börshandlade guldprodukten, sjönk på onsdagen för tredje dagen i rad.

”Tonen är definitivt bearish men det handlar om förslag från dag till dag. Om vi ser att riktigt dåliga data börjar komma fram, eller om vi ser något som minskar sannolikheten för Fed-tapering så skulle det stötta guldpriset”, sade Jordan Eliseo på ABC Bullion till Bloomberg News.

I den tekniska analysen börjar priset bli översålt efter säljsignalenvid punkteringen av oktoberbotten. Nästa nivå på nedsidan utgörs av ca 1200 dollar per uns.

Guld
Guld

Av: Direkt/Tradingportalen

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto