Home > Guldet samlar kraft för ny uppgångsfas

Guldet samlar kraft för ny uppgångsfas

Guldet har utvecklats i sidledes sedan den stora tekniska korrigeringen som ägde rum för ett par veckor sen. När vi studerar olja och guld är det viktigt att ställa priset och analysen i förhållande till USD/SEK-utvecklingen. För alla ädelmetaller är dollarns riktning väldigt avgörande och senaste veckan har alla ädelmetaller varit väldigt ”dollarhandlade”. Relationen guld mot silver är extremt låg. Ett lägre silverpris har varit det troligaste, vilket vi nu ser.

1450-nivån agerade under mars månad ett viktigt motståndsområde. Köpsignal effektuerades när kursen tog sig över nivån i början av april för att strax därpå göra ett återtest. Motståndet omvandlades till stöd som stod pall vid återtestet och vi fick se fin uppgång i guldpriset.

Dagsmomentum (RSI-14) har fallit ner till en relativt lägre nivå och noteras på 49,75. MACD är fallande och börjar närma sig nolllinjen.

På lång sikt (från ett till flera år) är MA-200 stigande och utgör trenden på längre sikt. Guld utvecklas typiskt sett tvärt emot dollarn och dollarn ligger i en fallande trend.

På kort sikt (från någon dag till några veckor) har priset konsoliderats, vilket bekräftas av MA-20 som innehar ett horisontellt läge. Metallen har vid två tillfällen de senaste veckorna tagit stöd vid MA-50 för att sedan studsa upp. Detta innebär att MA-20 som i skrivande stund noteras vid 1473,4 hamnar under bevakning på nedsidan. På uppsidan är 1514-1516 den närmaste motståndsnivån.

Slutsats: Eftersom dollarn fortfarande ligger i en fallande trend är guld ett tillgångsslag som bör finnas i portföljen. På kortare sikt kan vi handla utbrott vid tidigare nämna stöd- och motståndsnivåer. Närmaste bevakningsnivå på ovansidan är vid gårdagens högsta notering, som sammanfaller med tidigare topp förra fredagen.

Stöd- och motståndsnivåer:
Motstånd: 1514-1546 / 1527,5 / 1578
Stöd: MA-20 / MA-50 / 1450

Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.