Home > Guldet stiger mot toppnivåerna

Guldet stiger mot toppnivåerna

Guldet har återhämtat mark de senaste veckorna och kan vara på väg att utmana tidigare toppnivåer.

Diskussionerna har varit många om en bubbla sprack i september eller inte. Eftersom trenden är vår bästa vän spelar det ingen roll. Det enda vi behöver tänka på är att följa den rådande trenden.

Guldet brukar korrelera negativt med aktiemarknaden. Dvs. när aktiemarknaden faller så stiger guldet eftersom investerarna söker en trygg hamn. Den negativa korrelation slogs omkull i höstas och investerarna även sålde guld när det var ”risk off”.

Fundamentalt så gynnas även guldet av en lägre dollar, ökad inflation och har en stark korrelation med penningmängden. I bilden nedan visar sambanden mellan guldpriset och penningpolitiska åtgärder.

Guldpriset och penningmängd
Guldpriset och penningmängd

Ser vi tekniskt på guldpriset i dagsdiagrammet nedan, som visar guldterminen med leverans i december, kan vi konstatera att den kortsiktiga trenden som definieras av det glidande medeltalet på 20 dagar övergick till stigande i oktober.

Det bildades i högre botten i oktober och därefter en högre botten i början av november. MacD-indikatorn effektuerade en köpsignal redan i den 11:e oktober och har nu tagit sig ovanför nolllinjen. Stochastics befinner sig vid överköpta nivåer, vilket ökar möjligheten för en liten nedrekyl.

På vägen upp mot toppnivåerna möter köparna upp hinder kring $1 830. Nivån är toppen av konsolidering i slutet av september, samt 76,40 % Fib-nivå. På nedsidan bevakar vi $1 755 följt av $1 680.

Slutsats: Eftersom kursen befinner sig högt upp i trenden avvaktar vi för att komma in till ett bättre pris. Köp kan göras på nedrekyl mot $ 1755 med stop loss strax under den branta stigande trendlinjen.

Teknisk analys guld (dagsdiagram)
Teknisk analys guld (dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.