Home > Guldläge i Boliden

Guldläge i Boliden

Boliden har tidigare erhållit köpsignaler. Aktien ligger nu vid en stödnivå. Köp här vid ca 91 kr, sikta på ca 120 kr.

Metallföretaget Boliden har, beräknat på aktiekursen i skrivande stund 91 kr, gått ner med 33% vilket är betydligt mer än för OMXS30 som gått ner med 18%. Skulle den politiska oron lägga sig något och börsen därefter skulle våga börja diskontera en något mildare konjukturnedgång än den tidigare gjort, kan Boliden därför få en relativt kraftig uppgång.

Den långa trenden, definierat som lutningen på vår 200 dagars medeltals kurva, är nedåtriktad sedan augusti.

Den korta trenden, definierat som lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är däremot uppåtriktad. Vi har tidigare fått köpsignaler i aktien och dessutom har vi haft positiva divergenser i våra Stochastic och MacD indikatorer.

I vår analys av Boliden den 12 oktober skrev vi också att aktien fått köpsignaler när den gick över 76 kr och att nästa viktiga motstånd därefter låg på ca 90 kr. Vi skrev också att aktien såg ut att ha en god chans att även gå över detta motstånd och att man i så fall i första hand skulle sikta på en uppgång till ca 103 kr och därefter till ca 120 kr. Den 24 oktober passerade aktien 90 kr och gick sedan upp till 101 kr som mest. Nu har vi i och för sig stödnivåer kring 85 till 90 kr att bevaka, men det ser ut som aktien har goda utsikter att utmana motståndet kring 103 kr, och troligen senare också 120 kr motståndet.

Om Boliden istället gå under stödet vid 65 kr får vi en stark säljsignal. Risken är då stor att vi ska ned till 50 kr nivån.

Slutsats: Stäng alla blankningar i Boliden! Aktien ligger i en kortsiktig upptrend så använd därför rekyler ned mot olika stödnivåer till att försiktigt nettoköpa aktien. Försiktiga köp då den långa trenden fortfarande är nedåtriktad. Aktien ligger nu strax över stödnivåer kring 85-90 kr, så köp här! Sikta på ca 120 kr. Stop loss 79 kr.

Skulle Boliden mot förmodan stänga under stödet vid 65 kr rekommenderar vi blankning. Stop loss 71 kr.

Boliden (Dagsdiagram)
Boliden (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.