Home > Guldpriset stiger över 1 800 dollar då oron kring inflationen stiger

Guldpriset stiger över 1 800 dollar då oron kring inflationen stiger

Guldpriset tar sig över 1 800 dollar då inflationen inte ser ut att vara övergående. Investerare i Microsoft och Facebook förbereder sig på kvartalsrapporten för Q3 2021. 

Guldpriset är tillbaka över 1 800 dollar i takt med att rädslan för inflationen stiger. Twitters VD varnade under helgen att hyperinflation är på väg att drabba USA, ett uttalande som skapade mycket kontrovers. Ändå är den gula metallen tillbaka över den viktiga nivån på 1 800 dollar och handlas med en budton.

I fredags talade Feds ordförande under ett liveevenemang som arrangerades av den sydafrikanska centralbanken och sa att det är dags att trappa ned på tillgångsköpen. I praktiken betyder det att Fed kommer att göra det officiella tillkännagivandet vid sitt möte som är planerat till nästa vecka.

Nyheten stoppade dock inte börsens stigande trend. Faktum är att S&P 500 slog nytt rekord i fredags, och resten av aktiemarknadsindexen handlades också med en stigande ton.

I Europa började den nya handelsveckan med att de stora indexen handlades något i grönt. Eftersom de amerikanska terminspriserna pekar på en platt öppning är prisförändringarna långsamma så här långt under den europeiska sessionen.

Oljan inledde veckan med en ny årstopp. WTI-råoljepriset har stigit med nästan 1% och handlas väl över 84 USD.

Ekonomiska händelser att bevaka idag

Handelsdagen innehåller inte många ekonomiska händelser som kan leda till prisförändringar. Tyska IFO Business Climate indicator släpptes tidigare idag och missade prognosen en aning.

Dagens marknader att bevaka 

Dagens marknader att bevaka är guld, Facebook och Microsoft.

Guldpriset  

Guldpriset är tillbaka över 1 800 dollar efter att det bildat ett omvänt ”head and shoulders”-mönster. Priset testade nacklinjen på nytt, vilket ofta sker efter ett sådant mönster, och tittade sedan inte tillbaka förrän det nådde1 800 dollar. Denna nivå har varit central för den gula metallen i år, så säljare kan vilja ta tillfället i akt medan priset ligger över nivån. En daglig stängning ovan denna nivå skulle signalera mer styrka framöver.

Facebook

Facebook rapporterar sina resultat för tredje kvartalet 2021 idag och aktiekursen har varit under press på sistone. Just nu sitter priset vid ett dynamiskt stöd, och en nedgång under 300 dollar kan innebära mer problem för företaget, som nyligen utannonserade att de överväger att byta namn.

Microsoft

Microsoft är ett annat företag som släpper sin kvartalsrapport denna vecka, och aktiekursen är på rekordhöga nivåer inför rapporten. Den tekniska bilden ser stigande ut då priset reagerade vid den nedre kanten av en stigande kanal och nu har nått nya toppar. Därför lutar det åt en positiv utveckling inför kvartalsrapporten.

Vinnare och förlorare

Oljan inledde handelsveckan med en stark ton och steg med nästan 1%, bekvämt över 84 dollar. Euron tappar en aning inför Europeiska centralbankens beslut nästa torsdag.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto