Home > Guldprisprognos under den stigande amerikanska inflationen

Guldprisprognos under den stigande amerikanska inflationen

Guldpriset bröt över $1 800 på grund av förnyad inflationsrädsla. En hausseartad sammandragande triangel tyder på att mer uppsida är möjlig under den kommande perioden.

USA:s inflationsdata för oktober var handelsveckans höjdpunkt, och händelsen som utlöste volatilitet på finansmarknaderna. Inflationen fortsätter att stiga i Amerika, och eftersom detta är den största ekonomin i världen kommer det också att exporteras till deras viktigaste kommersiella partners.

Inflationen kommer med andra ord att sprida sig över avancerade ekonomier, som inte är vana vid så höga nivåer. För att exemplifiera, i oktober steg den amerikanska inflationen med 0,9% MoM, högre med mer än 6% jämfört med samma period förra året.

Problemet med inflationen är att förra gången när den var så hög, för decennier sedan, var räntorna mycket högre. Nuförtiden är den federala reservfondens ränta på sin lägsta nivå, utan utsikter att situationen kommer att förändras under de kommande månaderna. Naturligtvis antar folk att inflationen fortsätter att stiga om penningpolitiken inte förändras.

Därför är det inte konstigt att traditionella inflationssäkringar, som guld, efterfrågas. Den ädla gula metallen steg över $100 på några dagar och handlas nu bekvämt på över $1 850.

Hausseartad utbrytning för guld pekar på mer fördelar

Den tekniska bilden ser hausse ut för guld. Priset bröt högre efter att en sammandragande triangel upphörde och nu skiftas fokus till den högsta punkten i den triangelformade formationen. Det är det minsta avståndet som marknaden bör resa och det innebär att $1 920 ligger i korten framöver.

Tillsammans med de grundläggande argumenten som presenterats ovan, finns det lite i vägen för att guldpriset ska kunna nå nya rekordnivåer. Sanningen att säga, guld handlades med en baisseartad ton hela året hittills, men triangeln som just avslutades tyder på att detta bara var en korrigering. Enligt Elliott Waves Theory kan förflyttningen från all-time highs tolkas som en dubbelkombination, och formen på den sammandragande triangeln antyder att den kommer att följa samma linje helt.

Allt som allt kommer haussemänniskor sannolikt att köpa mer på en daglig stängning över $1 920. Å andra sidan, en rörelse tillbaka under $1 760 ogiltigförklarar det hausseartade scenariot.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto