Home > H&M:s (-6,7% idag); vändning kommer att pröva investerarnas tålamod…

H&M:s (-6,7% idag); vändning kommer att pröva investerarnas tålamod…

H&M:s rapport för det första kvartalet var svagare än befarat och det är fortfarande svårt att hitta tecken på en vändning.

Det menar Carnegie i en kommentar till tisdagsmorgonens delårsrapport.

Resultatet för det första kvartalet kom in under analytikernas redan kapade snittprognoser och Carnegie påpekar att det faktiskt är första gången det händer på mer än två år.

”Lagret fortsatte att öka ytterligare 8 procent och för första gången på åtskilliga år avstod ledningen från att ge en kommentar till nuvarande utveckling (bortsett från att prisnedsättningar väntades öka ytterligare), något vi tror tyder på en mycket svag start på vårförsäljningen”, skriver Carnegie.

Bankens analytiker pekar även på att H&M:s rörelsemarginal rullande tolv månader nu har tryckts ned till ensiffriga nivåer, drygt 9 procent, och det är första gången det händer sedan den svenska finanskrisen 1991.

Investmentbanken har, trots det skarpa fallet i aktiekursen och trots det mycket negativa sentimentet runt H&M, svårt att hitta någon ”katalysator” på kort sikt som kan signalera en vändning. Snarare är värderingen – ev/ebit på 11 gånger och p/e på 14 gånger baserat på 2019 års prognoser – ”fortsatt ganska hög” i förhållande till andra klädhandlare med problem, skriver Carnegie.

Carnegie, som har rekommenderat sälj H&M-aktien sedan slutet av september 2016, planerar göra ytterligare sänkningar i häradet 1-3 procent av sina redan ”försiktiga” estimat.

H&M-aktien faller ytterligare drygt 5 procent på tisdagsförmiddagen efter rapporten. Nedgången sedan årsskiftet uppgår i skrivande stund till 29 procent.

H&M faller 6,7% idag där framförallt katastrofalt höga nivåer på varulagret sätter skräck i marknaden. H&M börjar närma sig kupong (handlas ex utdelning 9:e Maj) och bolaget har nu en direktavkastning på 7,7%.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.