Home > Hållbara varor i USA slår förväntningarna två dagar inför Fed-mötet

Hållbara varor i USA slår förväntningarna två dagar inför Fed-mötet

Beställningar på hållbara varor i USA presterade bättre än väntat igår. MoM-rapporten visar en ökning på 7,3%, vilket slog förväntningarna på 7%.

Detta är ännu ett förbättringstecken, även om det är aningen blygsamt. Ökningen följer en ökning på 15,1% i maj, vilket är ett lovande tecken för nya beställningar och återhämtningen av den övergripande ekonomiska aktiviteten.

Core-beställningar minskar

Core-siffran, som inte räknar med flygplan, missade förväntningarna. Föregående månads rapport reviderades även lägre, vilket var lite tråkigt för den annars positiva rapporten.

Marknaden reagerade inte så mycket på siffrorna om hållbara varor, antagligen eftersom den amerikanska centralbanken (Fed) kommer utannonsera sin penningpolitik på onsdagen. Som vanligt inför en så stor händelse spenderar marknaden tid i snäva intervall och investerare undviker risker.

Så, vad är syftet med rapporten om hållbara varor, och hur kan den hjälpa investerare? Att tolka dessa uppgifter är viktigt för medellångsiktiga och långsiktiga investerare då den tillsammans med andra siffror kan skapa den helhetsbild som behövs för att hamna på rätt sida av marknaden.

På tal om den amerikanska centralbanken förväntar sig marknaden att de kommer upprepa sitt duvaktiga budskap – vilket är en förklaring på den stadiga nedgången för USD.

Något som kan förändra spelplanen är om Fed utannonserar en tröskel för framtida åtgärder. Detta gjorde de för ett par år sedan när ökad sysselsättning ledde till en tröskel för vad full sysselsättning innebär. När denna nåddes började Fed höja räntan, och de slutade inte förrän räntan låg på över 2%.

Det kan vara för tidigt för att prata om arbetslöshetströsklar eller explicita inflationsmål för att höja räntan. Marknaden förstår det som att Fed först kommer höja räntan år 2024, och detta kan även bli senare beroende på coronavirus-krisen och det amerikanska presidentvalet om ett par månader.

Om Trump vinner igen kommer Jerome Powell antagligen sitta kvar på sin post. Om å andra sidan Biden vinner kan han som ny president utnämna en ny ordförande, vilket kan förändra precis allting.

Om vi återvänder till rapporten över hållbara varor steg nya beställningar, leveranser samt ouppfyllda beställningar och lager. Kombinerat med nedgången för Core-siffrorna går det att argumentera för att denna rapport inte var särskilt imponerande trots allt.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto