Home > Handelshändelser under julveckan

Handelshändelser under julveckan

Julen är här – en tid då familjer normalt sett träffas. Årets jul, precis som resten av 2020, är annorlunda än vanligt.

Viruset fortsätter att innebära utmaningar för den norra delen av jordklotet. Medan Australien, Nya Zeeland och andra länder i södra delen av världen gagnas av det varmare vädret erfar resten av världen tuffa tider i kampen mot viruset.

Under helgen utannonserade Storbritannien att de kommer ”ställa in julen”. Medan det låter som något ur en film är det tyvärr inte det. En ny variant av viruset har börjat dyka upp i Storbritannien, vilket har lett till att landet helt ändrat hur de närmar sig julfirandet.

Beslutet ledde snabbt till reaktioner från andra europeiska länder. Italien, Nederländerna och Belgien har redan utannonserat att de ställer in flyg till och från Storbritannien. Andra länder kommer troligtvis genomföra liknande åtgärder.

Vad kan traders förvänta sig från den korta handelsvecka som vi har framför oss?

Allt fokus på USA

Fed:s beslut må ligga bakom oss, men prisförändringarna denna vecka (och den efter) kommer troligtvis drivas av den amerikanska aktiemarknaden. Utan viktiga ekonomiska händelser kommer marknadsdeltagare framförallt fokusera på aktiemarknadens prisförändringar, Brexit och viruset.

Av dessa tre kommer amerikanska aktier spela stor roll ur en traders perspektiv. Tesla går idag med i S&P500, vilket har varit kontroversiellt i finansvärlden då dess akties volatilitet kan innebära problem för den övergripande marknaden och korrelerande tillgångar.

COVID-19-viruset är fortfarande en extern faktor som kan få investerares känslor att förändras snabbt. Om situationen i Storbritannien förvärras, eller om den nya varianten upptäcks även i andra länder, kan vad som helst hända. Vi vet även inte om de vaccin som har rullats ut är effektiva mot den nya varianten. Hittills verkar det så, men det är en risk man bör ha i åtanke.

Slutligen har vi Brexit. Med så mycket på spel och med virusets ockupation av rubrikerna är Brexit fortfarande en faktor som lurar i skuggorna. Brexit har fortfarande potentialen att skapa volatilitet på GBP- och EUR-par.

För att summera den vecka vi har framför oss blir det en kort, men viktig vecka.

God jul!

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.