Home > Handla Breakouts!

Handla Breakouts!

Ett av de bästa sätten att vara med på en stigande akties prisrörelse på är att köpa aktien på en breakout! Vad är då en breakout? Jo, en breakout kallas en prisrörelse uppåt, oavsett tidshorisont, som går över en akties definierade motståndsnivå, oftast på högre volym och håller sig kvar där för att sedan fortsätta stiga.

stockOrsaken till varför att handla breakouts är en sådan viktig tradingstrategi är att när väl priset har etablerat sig över breakoutnivån tenderar rörelsen att fortsätta i samma riktning. En breakout kan också handla om ett genombrott genom till exempel ett medelvärde som till exempel en översåld aktie i nertrend som efter en tids konsolidering stiger över 200-dagars medelvärde. Det finns dock inga regler, förutom de som du bestämmer själv men dessa två termer är vad som brukar kallas för breakouts generellt.

Oavsett om man handlar intraday, över ett par dagar, veckor, månader eller över längre tid är konceptet breakouts universellt. Det går med andra ord att implementera i vilken tradingstrategi som helst med vilken tidshorisont som helst.

Breakouts är också ett universellt koncept. Oavsett hur marknaden kommer se ut i framtiden måste en aktie göra en breakout från en viss nivå som till exempel gå över sin nuvarande högstanotering för att kunna stiga ytterligare.

Detta är ett av de bästa sätten att handla på. Nya högstanoteringar är ju nödvändiga för att en aktie egentligen ska kunna stiga nämnvärt, om vi inte pratar om en nedtryckt och dålig aktie som redan är ner 70%. Så för att en aktie ska kunna stiga på marginalen så krävs det alltså nya högstanoteringar. En aktie behöver dock inte vara dyr för det, iallfall enligt Warren Buffet: ”Pris är vad du betalar, värde är vad du får”

Vad som verkligen tål att tänkas på är om aktien stiger för att den gör nya högstanoteringar eller gör nya högstanoteringar för att den stiger? I vilket fall som helst är dessa typer av breakouts väldigt kvantifierbara. Man kan med andra ord väldigt enkelt bestämma var de börjar och vad för tidshorisont som är relevant. För den simplaste formen av breakout till nya högstanoteringar kan man helt enkelt räkna in alla aktier som på något sätt gör en ny högstanotering.

Men lita inte på vad jag säger! Detta bör man egentligen göra själv, då kärnan i trading handlar om att systematiskt använda en viss typ av strategi så att oddsen hamnar på ens sida.

För att kunna göra detta måste man först övertyga sig själv om att den strategi man använder fungerar. (Givetvis så ska den fungera också.) Allt man har är ju dock i slutändan statistik, det vill säga att man blickar tillbaka på liknande händelseförlopp som skett tills man har tillräckligt mycket data!

Bäst är att göra detta själv. I annat fall finns Projektagera.se!

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto