Home > ”Head and shoulders”-mönster signalerar vändning för S&P 500

”Head and shoulders”-mönster signalerar vändning för S&P 500

Det är dags för tekniska investerare att ta en titt på det diagram som möjligtvis signalerar starten på en björnmarknad mot slutet av september 2021.

Det finns två skolor när det kommer till investeringar: grundläggande analys (bedömningen av ett företags verkliga värde) och teknisk analys (förutsäga prisförändringar från mönster i diagram). Idag ska jag prata om teknisk analys, för jag tror att vi just såg ett möjligt ”head and shoulders”-mönster på S&P 500 som kan signalera att marknaderna går söderut nu när september är över.

Vad är ett ”head and shoulders”-mönster? 

För att svara på denna fråga kan vi ta en titt på S&P 500-diagrammet för de senaste månaderna. Kan du se hur formen liknar ett huvud (2) mellan två böjda axlar (1 och 3), med en nacklinje indikerad av den blå linjen? Jag hade till och med kunnat argumentera för ett mindre ”head and shoulders”-mönster i detta mönster, på en kortare tidsskala, och du hade kunnat se det.

Det viktiga i ett ”head and shoulders”-mönster är att det förutspår en vändning från stigande till nedåtgående.

Ska man sälja S&P 500 vid denna nedåtgående signal?

Jag har redan blankat S&P 500, så jag behöver inte sälja nu, men jag kommer att hålla fast vid min korta position för att se hur mycket vinst jag kan tjäna. För mig kan oktobereffekten göra den här månaden till en av de bästa tiderna att investera, om än när man blankar.

Vad du gör är naturligtvis upp till dig, men det här ser definitivt ut som ett ”head and shoulders”-mönster, och nacklinjen är tydligt sluttande nedåt.

Var kan man blanka S&P 500?

Om du vill blanka amerikanska aktier för att du nu är en marknadsbjörn behöver du en amerikansk mäklare som låter dig handla med CFD:er eller liknande finansiella instrument med index som underliggande tillgång. Här är två mäklare att välja mellan:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto