Home > Hedgefonder köper vallokalsundersökningar om ”Brexit”…

Hedgefonder köper vallokalsundersökningar om ”Brexit”…

I fredags rapporterade vi att EU håller intensiv hemlig planering för eventuell Brexit, och nu visar det sig även att inför den brittiska folkomröstningen om landets framtid i EU är intresset gigantiskt hos finansiella aktörer. Flera hedgefonder och banker arrangerar till och med egna vallokalsundersökningar på valdagen 23 juni, enligt Financial Times.

Syftet med undersökningarna, som enligt tidningen kostar omkring 500.000 pund vardera att göra, är att tidigt få en uppfattning om åt vilket håll omröstningen lutar. Valutor och aktiemarknader väntas visa stora rörelser oavsett valutgången, vilket innebär en sällsynt möjlighet för handlare att tjäna pengar.

Den brittiska valkommissionens regler tillåter vallokalsundersökningar så länge resultaten av dem inte publiceras innan vallokalerna stänger klockan 22. Enligt undersökningsinstituten är efterfrågan på privata mätningar stor.

”Hedgefonder har efterfrågat vallokalsundersökningar samt undersökningar varje hel timme på valdagen”, säger en anställd vid ett undersökningsinstitut till Financial Times.

Sedan parlamentsvalet i maj förra året har pundet tappat 14 procent mot dollarn. Den brittiska valutan nådde en bottennivå i februari då premiärminister David Cameron utlyste folkomröstningen. Pundet har dock hämtat sig på senare tid, och oddssättare bedömer nu sannolikheten för att Storbritannien stannar kvar i EU till 80 procent.

GBPUSD (dagsdiagram)

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto