Home > Hektisk vecka för valutahandlare

Hektisk vecka för valutahandlare

Månadens sista handelsdag är här, och folk tänker redan på julledigheten. Den kommande handelsmånaden blir ofta en speciell månad, och i år blir den ännu mer speciell med tanke på den påverkan som coronaviruses har på resor och sociala sammankomster.

Jul och nyår kommer mitt i veckan, vilket innebär att detta är ett år med fler lediga dagar än vanligt. Till följd av det kommer handeln under månadens andra hälft vara mer begränsad då folk är lediga.

Men månaden är fortfarande intressant av ett par orsaker. För det första kommer NFP mot slutet av denna vecka, och sen håller både ECB och Fed möte senare under månaden.

Fredagens NFP – Veckans viktigaste händelse

Dollarn fortsätter att sjunka på valutamarknaden. EURUSD, AUDUSD och GBPUSD fortsatte att stiga under Thanksgiving-veckan. När det kommer till EURUSD stängde paret veckan precis innan 1,20, vilket är en skiljelinje för ECB.

En sådan stark euro innebär en svår utmaning för ECB, men det finns inte mycket centralbanken kan göra om marknaden fortsätter att sälja USD. Det vi kan få se mot slutet av året är att folk börjar ta ut sina vinster. Då EURUSD-trenden har fortsatt utan motstånd sedan mars kan det bli så att investerare börjar ta ut lite vinster inför årets slut och ECB-mötet nästa vecka.

Australiens centralbank utannonserar även sitt räntebeslut denna vecka. Detta beslut förväntas inte förändra mycket, och därmed ligger stort fokus nu på ECB och Fed.

Fredagen är den första fredagen för handelsmånaden, och därmed släpps NFP-rapporten. Det händer alltid extra mycket under en NFP-vecka, och denna vecka lär inte vara annorlunda.

Förvänta dig snabba prisförändringar idag fram mot stängningstid i London då månadsslutets flöden kommer leda till ökad volatilitet. Efter det handlar det mesta om fredagens rapport. Med tanke på vad rapporten för nya arbetslöshetsanmälningar har visat hittills kommer troligtvis NFP missa förväntningarna. Om det händer kan dollarn fortsätta att sjunka, vilket sätter ännu mer press på ECB.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.