Home > Hela 53% av aktierna anmälda till Haldex extrastämma.

Hela 53% av aktierna anmälda till Haldex extrastämma.

Haldex meddelar att 53 procent av aktier och röster är anmälda till den extra bolagsstämma som ska hållas den 17 augusti och som ska behandla styrelsens hållning till budgivaren Knorr-Bremse.

Av de anmälda utgör ZF 20,1 procent, Knorr-Bremse 14,9 procent, institutionella ägare och fonder 18,0 procent samt privatpersoner 0,1 procent.

Knorr-Bremse har meddelat att de inte kommer rösta på stämman.

Det framgår av ett pressmeddelande.

”Vi är positivt överraskade över det engagemang som denna fråga har genererat. Vi har dagligen fått samtal från mindre aktieägare som vill visa sitt stöd för Haldex. Det är också mycket glädjande att Aktiespararna gör samma bedömning som Haldex och har valt att stödja styrelsens linje”, säger Jörgen Durban, styrelseordförande för Haldex, i en kommentar.

Det är budgivaren Knorr-Bremse som kallat till stämman, detta som svar på Haldex styrelses beslut tidigare i somras om att den inte längre ska ge sitt stöd till budprocessen.

Knorr-Bremse vill att stämman ska instruera styrelsen att ”skyndsamt, effektivt och lojalt” hjälpa budgivaren med till exempel de underlag som krävs för att komma vidare i övertagandeprocessen, inte minst en ansökan till Aktiemarknadsnämnden om ytterligare en förlängning av acceptperioden.

Knorr-Bremse behöver enkel majoritet, alltså mer än 50 procent, av rösterna vid extrastämman i den svenska fordonsunderleverantören

”Vi kommer att respektera aktieägarnas vilja. Om vi inte får stöd skulle betyda att ägarna med stor marginal indirekt röstat emot vårt erbjudande och då skulle vi respektera det”, sade Knorr-Bremses vd Klaus Deller till Direkt den 2 augusti.

Noterbart är att Haldex största ägare numera är ovan nämnda ZF som i den kamp som inleddes förra hösten lade det näst högsta budet på Haldex.

Inför stämman skickade Haldex en framställan till Aktiemarknadsnämnden och uppmanade den att besluta att Knorr-Bremse inte skulle få förlänga acceptperioden ytterligare. På måndagen kom Aktiemarknadsnämnden med sitt svar och nämnden konstaterade där att endast budgivare, inte själva målbolaget, får göra ansökningar om acceptfristen.

”Haldex ansökan har därför avvisats och inte tagits upp till prövning i sak”, skrev Aktiemarknadsnämnden.

Hela 53% av aktierna anmälda till Haldex extrastämma.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto