Home > Helgens uppdatering – Vecka 9

Helgens uppdatering – Vecka 9

OMXS30 tog med krafttag att passera 1220-nivån i inledningen av handelsveckan i måndags. Denna nivå har tidigare agerat viktig stöd- och motstånds nivå den senaste tiden. Senare under veckan tog säljarna över kontrollen och pressade ner kusen som lägst till 1103 för att sedan återhämta sig och ännu en gång söka etablering ovan 1120. Under veckans sista handelsdag öppnade OMXS30 som väntat uppåt men gick på patrull vid 1125 och förlorade därmed större delen av inledningens uppgång.

Vi befinner oss fortfarande i kortsiktig nedåtgående trend där 1120 fortfarande utgör viktig nivå och ovan har vi 1125 som ny motståndsnivå. På nedsidan är det först och främst 1103 som hamnar under bevakning.

OMXS30
OMXS30

Frankfurt DAX30 har haft en volatil handel där kursen i likhet med Stockholm föll under fredagen vilket innebar att veckans handel slutligen noterade sig i negativt territorium. Den primära uppåtgående trenden har övergått till att utvecklas i sidledes med lägre toppar och högre bottnar. Detta ger oss en symmetriska triangel som kan karakteriseras som områden av obeslutsamhet. Marknaden har stannat upp och den fortsatta riktningen ifrågasätts. När vi ser att volymen ökar kan vi vänta oss resolut beslutsamhet och kursen kommer formligen explodera ut ur formationen.

Frankfurt DAX30
Frankfurt DAX30

Nadaq Composite Index har handlats kring 2766-nivån och ett motståndsområde vi beaktar är 2800 där återkommande försök till vidare uppgång har misslyckats. MA-50 gjorde en Death Cross under onsdagen men vände strax därefter och pekar nu uppåt igen vilket ses som tecken på fortsatt uppgång. Även kursens etablering av ovan MA-200 ger oss indikation på att kursen har fler försök på 2800 i sig.

Nasdaq Composite
Nasdaq Composite
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto