Home > Hennes & Mauritz – Sälj på rekyl

Hennes & Mauritz – Sälj på rekyl

Klädkedjan H&M:s aktie utvecklades starkt under 2009 och 2010, men uppgången har avtagit under 2011 där stigande bollumspriser har påverkat aktien negativt.

Under morgonen redovisade bolaget via ett pressmeddelande att klädkedjans försäljning steg med 3 procent under juli, jämfört med motsvarande månad föregående år. I jämförbara butiker var förändringen minus 6 procent. Förväntningarna låg vid en total försäljningsökning om 4,6 procent och en minskning i jämförbara butiker om 4,6 procent.

Aktien som har 12,3 procent vikt i OMXS30-index  noteras i skrivande stund på 198,40 kr, vilken motsvarar en nedgång på 13 procent sedan årsskiftet.

Teknisk analys H&M:

I föregående analys angavs en säljrekommendation med 208 kr som målkurs i samband med att aktiekursen föll genom stödet vid 230 kr. Målkursen var placerad vid 208 kr eftersom nivån agerat vändningspunkt vid ett flertal gånger. Precis som tidigare vände aktien upp vid 208 kr. Vi kunde köpa tillbaka vårt innehav den 23:e juni efter att aktien fallit ca 10 procent.

Trenden på kort sikt är fallande och kan definieras av det glidande medelvärdet på 20 dagar (röd linje i diagrammet). Kursstaplarna noteras under medelvärdet, vilket innebär att vi ska fortsätta leta efter säljsignaler.

Uppgången under förra veckan är en rekyl i en fallande marknad och bör ses som tillfälle att agera på säljsidan. Hur länge uppgången varar är svårt att avgöra, men som trendföljare faller köpsignaler på plats när aktien etablerar sig ovanför taktet av den fallande trendkanalen vid ca 210 kr

Slutsats: Den korta positionen köptes tillbaka den 23:e juni när aktien nått målkursen vid 208 kr. Trenden är fortfarande fallande och vi kan agera på säljsidan på dagens nivå med stop loss vid 210 kr.

Teknisk analys H&M
Teknisk analys H&M
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto