Home > Hexagon avslutar en starkt upptrend

Hexagon avslutar en starkt upptrend

Hexagon tog ordentligt med stryk under veckan. En nedgång med nästan 10 procent som kan jämföras med en nedgång med  3,7 procent för Stockhomsbörsens index OMXS30.

1 april skev jag:Sentimentet är positivt så länge som kursstaplarna befinner sig ovan 150. Kursen noteras ovanför samtliga glidande medelvärden som är ”sorterade i rätt ordning” och mycket talar för att nuvarande nivå lockar till sig köpare som etablerar kursen ovan 150-nivån. Utbrottet vid 150 kr innebär att vi kan spekulera i fortsatt uppgång. Risken finns dock för ett falskt utbrott och vår exit placeras vid 142.

Efter föregående analys av Hexagon föll kursen tillbaka ca 6 procent för att sedan hitta stöd vid det glidande medelvärdet på 50 dagar. MA-50 agerade vändningspunkt och aktien fortsätte upp mot högre höjder efter att ha konsoliderat under början av 2011.

Under början av juni började aktien falla kraftigt, den lägre botten den 27:e juni och den lägre toppen 8:e juli innebär att den stigande trenden är bruten och en ny fas kan komma att etableras.

Kursstaplarna har fallit igenom de två kortare medelvärdena, vilket påverkat sentimentet negativt. Således befinner sig det längre glidande medelvärdet på 200 dagar strax nedanför aktiekursen, vilket kan agera vändningspunkt som ett flertal gånger tidigare under 2010.

Trots kombinationen av det starka stödet vid MA-200 som noteras vid 142 kr och att aktiekursen närmar sig översålt område är jag inte övertygad om att aktien vänder upp. Sentimentet i börsklimatet OMXS30 är negativt och mycket talar för att Hexagon fortsätter falla under veckan som kommer.

Slutsats: Även fast den köpta positionen inte fallit igenom vår stop loss vid 142 kr borde den sålts av tidigare med en vinst. Det är nu nära att vår stop loss triggas och skulle kursen sjunka igenom MA-200 faller varningssignaler på plats. Detta scenario ger oss möjlighet att agera på säljsidan med exit strax ovanför tidigare topp 160 kr.

Tekiniskt analys Hexagon
Tekiniskt analys Hexagon
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.