Home > Hexagon – Death Cross är på plats

Hexagon – Death Cross är på plats

Dags for att gå igenom läget i Hexagon efter att aktien fallit kraftigt den senaste månaden. Under tisdagen fortsätter aktien falla och noteras på 110 kr, vilket motsvarar en nedgång med över 3 procent.

Teknisk analys Hexagon

I föregående analys av Hexagon skrev vi att Hexagon hade avslutat en upptrend och att vi hade skäl att spekulera i en nedgång. Aktien bildade en botten under 2009 och påbörjade därefter en uppgångssvit som varade ända till slutet av maj 2001. En uppgång på nästan 600 procent.

Som vi ser i Fibonacci nivåerna i veckodiagrammet nedan har aktien på väldigt kort tid tappat 50 procent av en uppgång som varat över 2 års tid.  Detta har resulterat i att den långsiktiga trenden övergått till fallande och att kursen befinner sig på översålt område. En motreaktion på kort sikt är sannolik.

Teknisk analys Hexagon (weekly)
Teknisk analys Hexagon (weekly)

På kort sikt använder vi oss dagsdiagrammet nedan i vår analys. Vi ser att aktien föll genom det glidande medelvärdet på 200 dagar den 18:e juli. Strax efter testade köparna av senast nämnda nivå för att sedan återigen falla kraftigt. Det negativa sentimentet i Europa ökade på nedgångstakten.

I dagsdiagrammet kan kan sköna att en Death Cross har bekräftats. Detta innebär att det blåa glidande medelvärdet på 50 dagar har korsat det bruna glidande medelvärdet på 200 dagar. Formationen säger oss att det är strikt förbjudet att agera som köpare såvida vi inte tar kortsikta positioner (någon dag).

Generellt sett letar vi alltid efter säljsignaler när kursen befinner sig under det röda glidande medelvärdet på 20 dagar.

Teknisk analys Hexagon (daily)
Teknisk analys Hexagon (daily)

Slutsats: Efter föregående analys har aktien fallit ca 20 procent. Vinsthemtagning är befogat men setimentet är fortsatt negativt och trenderna fallande. Vi kan därför vänta oss en fortsatt nedgång på medellång sikt. De som inte agerade på säljsidan i samband med föregående analys har möjlighet att sälja blankt på senaste veckans rekyl. Målkurs 85 kr och stop loss strax ovanför på 125 kr.

Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.