Home > Hexagon – Etablering ovan trendkanalen ger möjlighet till köp

Hexagon – Etablering ovan trendkanalen ger möjlighet till köp

Mätinstrumentbolaget Hexagon (HEXA B) har under en längre tid befunnit sig inom ett väldefinierat stöd- & motståndsintervall men har nu etablerat sig ovan, varför vi nu ser en möjlighet att gå lång i aktien i vår utbrottsstrategi.

Hexagon som under tisdagen noterade 143,50 kr befinner sig i en långsiktig upptrend har haft en oerhört kraftig resa på börsen under de senaste två åren med nya toppnoteringer kring årskiftet. Denna uppgång tog en paus och en konsolidering pågick sedan början på det nya året.  Bolaget som tidigare levererat fina resultat har för närvarande ett P/E-tal på 15,2 baserat på estimat för kommande året vilket stärker bilden av aktien som upptrendande.

Detta till trots har oron på marknaden och möjligtvis en tvekan inför förväret av Intergraph lett till att aktien konsoliderat sedan årskiftet, vilket därför ger oss en möjlighet att trada aktien i väntan på nya signaler om högre kurser.

Tittar vi tekniskt på Hexagon så har aktien bildat en högre topp och befinner sig  ovan det övre intervallet. På ovansidan ser vi 146 kr-nivån som det närmaste motstånden. Aktien stängde svagt i fredags men har utvecklats starkt under veckans två första handelsdagarna.

MACD pekar uppåt sedan en vecka tillbaka och volymen under måndagens uppgång säger oss att köparna nu är beslutsamma.

Position tas genom köp, CFD eller genom optionskontrakt. Volatiliteten i optionerna är inte avskräckande varför en optionsposition kan vara att föredra. Var vaksam och räkna själv på den implicitra volatilitet som man betalar för och tänk på att tidsvärdet urholkas mest på optioner med mindre än två månader kvar till lösen varför en option med längre löptid är att föredra.

Stöd och motståndsnivåer:
Stöd: 128,30, 120 (MA 200, 114
Motstånd: 146 / 150,5 (ATH)

Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.