Home > Hexagon fortsätter inom konsolideringsfasen

Hexagon fortsätter inom konsolideringsfasen

Mätinstrumentbolaget Hexagon (HEXA B) har under en längre tid befunnit sig inom ett mer eller mindre definierat intervall varför vi nu håller aktien under bevakning de kommande dagarna. Aktien noteras i skrivande stund i 135,60 kr och har haft en negativ utveckling de senaste dagarna. Detta innebär att vi kan köpa på dippen och vi avvaktar att aktien ska ta sig ner mot det motstånd vi har under bevakning för att eventuell ta en fördelaktig position.

Teknisk analys – kort sikt:
På kort sikt (någon till några dagar) är sentimentet negativt så länge som kursstaplarna befinner sig under MA-50 som just nu noteras på 138. Vi kan vänta oss att kursen kommer fortsätta röra sig ned mot 128-nivån som utgör en viktig stödnivå. En etablering ovan 138 skulle innebära att MA-50 utgör nytt stöd och detta skulle stärka sentimentet för uppgång.

Teknisk analys – lång sikt:
På lång sikt pekar trenden fortfarande uppåt och har haft en oerhört kraftig resa på börsen under de senaste två åren med nya toppnoteringar kring årsskiftet. Denna uppgång tog en paus och en konsolidering pågick sedan början på det nya året. Avståndet till MA-200 är 10,8 procent och ger utrymme för vidare uppgång. Skulle 128-nivån punkteras är det MA-200 som jag ser som nästa viktiga nivå. Aktien fick en uppstuds i juli 2010 efter att ha varit nere och berört MA-200.

MACD har börjat peka ned och en crossover har skett vilket stärker min tro om att aktien söker sig mot 128-nivån. Dagsmomentum noteras på 55,40.

Slutsats: Vid uppstuds på 128-nivån är vi beredda att ta lång position och placera stop loss strax under 127. Vi siktar först och främst mot 142. Eftersom kursen tidigare vänt ner vid denna nivå säljer vi av halva innehavet och flyttar upp vår stop loss.

Stöd och motståndsnivåer:
Stöd: 128 / 120 / 114 / 104
Motstånd: 142 / 145 / 150,6

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto