Home > Hexagon har bottnat ur?

Hexagon har bottnat ur?

Design-, mät- och visualiseringsföretaget Hexagon brukar tillhöra de bolag som rör sig mest på Stockholmsbörsen. Både uppåt och nedåt… I år har också Hexagon, beräknat på aktiekursen i skrivande stund 91,05 kr, gått ner med hela 37 % vilket är mer än dubbelt så stor nedgång som för OMXS30.

Den långa trenden för Hexagon är nedåtriktad sedan i somras.

Den korta trenden, definierat som lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är också nedåtriktad. Vi har i de senaste analyserna av Hexagon rekommenderat blankningar av aktien, senast med en målkurs på 85 kr vilket vi också nådde den när vi bottnade ur den 4:e oktober. Nu tillråder vi dock en viss försiktighet med blankningar trots nedåttrenderna.

Många andra aktier har fått köpsignaler och Hexagon brukar som sagt röra på sig kraftigt när aktien väl sätter igång. Vi har också tydliga positiva divergenser i MacD indikatorn samt ett genombrott av nedåtgående trendlinjer i kursdiagrammet vilket tyder på viss styrka i aktien. Se därför upp om vi bryter över motståndet vid 98 kr, för sedan kan aktien lätt testa 118 kr nivån och kanske till och med 142 kr nivån. Nya säljsignaler får vi om vi går under stödet vid 78 kr.

Slutsats: Var försiktig med alltför stora blankningar. Sätt gärna stop loss för blankningar om vi går över 98 kr. Skulle vi däremot gå under stödet vid 78 kr kan man återigen vara mer aggressiv med blankningarna.

Köper man på köpsignalen vi får om vi går över motståndet vid 98 så gör gärna det med relativt små positioner. Den långa trenden är ju fortfarande nedåtriktad. Stop loss 87 kr.

Hexagon (Dagsdiagram)
Hexagon (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.