Home > Hexagon på väg mot rekyl

Hexagon på väg mot rekyl

Den 1 september skrev jag: Aktien är köpvärd på nuvarande nivå. Skulle den trots detta vända nedåt bör inte stoppen placeras lägre än 115 kronor. Målkurs 137 kronor, men om inte kanalbotten punkteras är det ok att stanna kvar för fortsatt uppgång.

Nyemissionen: Den slutliga sammanräkningen i Hexagons nyemmision visar att emissionen blev fulltecknad och att bolaget tillförs 6,5 miljarder kronor. Under vecka 50 minskade utlåningen (blankningar) av Hexagon med 4,7 miljoner aktier till totalt 3,4 miljoner. Det fjärde kvartalet kommer att belastas med i huvudsak bokföringsmässiga nedskrivningar på 1,3 miljarder kronor.

Teknisk analys Hexagon B: Som väntat vände aktien upp vid kanalbotten strax efter föregående analys, därefter har aktien fortsatt pålitligt innanför kanalens begränsningar. Den senaste veckan har köparna varit rädda att missa tåget och aktien har handlats upp ovanför kanaltaket i den medellånga kanalen.

I onsdags öppnade aktien upp med ett gap men dagen före julafton öppnade kursen uppåt men vid taket i den kortare brant stigande trendkanalens tak kom säljarna tillbaks och lyckades pressa köparna så att gapet mellan tisdagens stängning och onsdagens öppning täpptes till. Efter en positiv öppning i torsdags kom säljarna plötsligt in i matchen igen, vilket är ett tecken på att aktien är överköpt i det korta perspektivet. Om kursen öppnar nedåt, med ett gap och stängningskursen sker under mitten av tisdagens kursstapel kommer det att utlösa en del stoppar hos de som gick in i onsdags efter det positiva gapet uppåt. Uppgången är definitivt inte lika självklart längre.

Aktien befinner sig i en starkt positiv trend på på kort-, medel- och lång sikt. Det finns inget som tyder på att inte uppgången kan fortsätta men samtidigt skall vi vara medvetna om att kursen befinner sig 24 procent ovanför primärtrenden MA-200 vilket är betryggande, men samtidigt skapar det stora avståndet spänningar och obalanser. Ner till MA-50 som ”mäter” hur spänt gummibandet är det just nu 10 procent vilket tillsamman med höga värden hos Stochastic innebär att risken för en rekyl är stor. Oavsett om det blir en rekyl eller bara en lugnare uppgångstakt är det för sent att göra entré på nuvarande nivå. Den som redan sitter positionerad för uppgång kan vara beredd att börja skala ut sig för att åter göra entré om och när aktien åter vänder upp vid jämviktslinjen eller 50-dagars medelvärde (130,50 kronor).

Aktien har stigit med 560 procent sedan slutet av januari 2009 (i genomsnitt 1,15 procent per dag).

Stochastic noteras just nu kring 95 och dagsmomentum (RSI-14) pekar i stort sett rakt åt sidan vid 72 med en bekräftelsenivå redan vid 68. Punkteras 68-nivån genereras en säljsignal som tillsammans med en viss osäkerhet hos köparna kan vara startskottet på en rekyl.

Det är alltid trevligt med aktier som ”följer skolboken” och Hexagon är en av dessa. Sedan början av 2009 har aktien med några få och mindre undantag hållit sig ovanför 200-dagars medelvärde och så länge så är fallet skall vi inte tänka tanken att gå kort (blanka) aktien.

Sammanfattning: För den som inte redan är inne i en position för uppgång är det för sent att kliva på vid nuvarande nivå. Aktien har utvecklats nästa 40 procent bättre relativt sett mot OMX vilket gör aktien till en av de starkaste på Stockholmsbörsen. Det som är något oroande är att volymbalansen inte utvecklats positivt den senaste tiden, istället har det bildats en divergens vilket brukar vara ett säkert tecken på en närastående rekyl. När aktien rekylerat ner mot 50-dagars medelvärde kring 130-132 kronor kan det åter vara läge att böja tänka å att göra entré för uppgång.
Att gå kort (blanka) är inte aktuellt förrän kursen etablerat sig under primärtrenden MA-200 som just nu återfinns vid 110 kronor.

Motstånd: 146,40 / 147,80 / 150,30 / 152,80
Stöd: 143,90 / 142,80 / 140,30 / 137,80 / 129,00 / 123,50

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto