Home > Hexagon – Uppgångspotential 20%

Hexagon – Uppgångspotential 20%

Hexagon har fått köpsignaler och potentialen ser ut att vara upp till ca 142 kr. Det är innebär en uppgångspotential på ca 20% beräknat från dagens kurs 118,2 kr.

Hexagon har i år fått en bra start på börsåret liksom andra bolag som hade ett tungt år 2011. Aktiekursen har i år gått upp med 15% beräknat på kursen i skrivande stund på 118,2, jämfört med en nedgång på hela 29% under 2011.

Hexagon har den senaste tiden fått flera köpsignaler bland annat när aktien gick över motstånden vid 110 kr och 118 kr. Se också vår analys av Hexagon den 13 oktober. Den senaste köpsignalen kom igår i samband med nyheten att Stefan Persson, HM:S huvudägare, köpt ytterliggare 3,4 miljoner aktier i Hexagon under kvartal 4. Han äger nu 6,3% i kompisen Melker Schörlings bolag.

Dessförinnan har aktien varit stark trots skriverier om Hexagons VD Ola Rollen´s skattetvister och att hans lön delvis betalats ut av ett Hongkong bolag för att undvika skatt. Vi är helt klart inne i en period då negativa nyheter inte får någon större genomslagskraft men däremot positiva nyheter får det. Aktiemarknaden tycker alltså för närvarande att glaset är halvfullt. Om några månader är antagligen glaset halvtomt igen, men det återkommer vi till då..

Den korta trenden i Hexagon aktien, definierat som lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är tydligt uppåtriktad alltmedan den långa trenden, definierat som lutningen på vår 200 dagars medeltalskurva, fortfarande är nedåtriktad.

Potentialen på de köpsignaler vi nu fått i Hexagon pekar på en uppgångspotential till motståndsområdet kring 142 kr. Vi har också ett motståndsområde kring 200 dagarsmedeltalskurvan som nu ligger vid ca 120 kr och även ett motståndsområde kring 167 kr, men det är nivån 142 kr som vi tycker är viktigast.

Hexagon aktien är nu överköpt, Stochastic-indikatorn är på höga nivåer, men i en stark uppgångsfas kan en aktie vara överköpt en längre tid. Så det behöver inte betyda att aktien nu måste vända nedåt.

Skulle vi dock få en rekyl nu så har vi en trendlinje som i dagsläget ligger vid ca 116 kr och en stödnivå kring 110 kr som kan fånga upp nedgången. För att få en kraftigare säljsignal så måste aktien gå under stödet vid 90 kr, men det ser inte ut att vara aktuellt den närmaste tiden.

Vi rekommenderar därför som en kortsiktigstrategi att köpa Hexagon aktien. Kan det göras på en rekyl ned till 116 kr eller 110 kr så är det bra, men väntar man på det finns det risk att aktien springer ifrån en. Köp en relativt liten aktieposition då den långa trenden fortfarande är nedåtriktad. Sikta på en uppgång till ca 142 kr. Stop loss om aktien stänger på 107 kr eller lägre. Flytta upp stop lossen allteftersom aktien går upp.

Hexagon B (Dagsdiagram)
Hexagon B (Dagsdiagram)

 

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.