Home > Hexagon vände återigen ned

Hexagon vände återigen ned

Mätteknikbolaget Hexagon vände som väntat ned vid kanaltoppen och i skrivande stund noterar aktien 138,00 kr. I början av februari bröts den uppåtgående primärtrenden och aktien konsolideras nu svagt nedåt.

Den nuvarande etableringen fångar vår uppmärksamhet. I vår trendföljande modell håller vi oss borta från positioner i konsolideringsfaser men vi bör vara vaksamma över hur aktien utvecklas de kommande dagarna.

Teknisk analys – lång sikt
Den uppåtgående långsiktiga trenden kvarstår men trenden är lite svagare än tidigare (ADX-indikatorn bekräftar detta) . Det långa medelvärden på 200 dagar pekar fortfarande uppåt och värt att konstatera är att aktien tidigare har använt MA-200 som stöd för vidare uppgång. Kursen befinner sig 12,9 procent från MA-200, vilket är relativt betryggande.

Teknisk analys kort sikt:
MA-20 och MA-50 ligger på samma nivå och försöket att bryta upp under måndagen lyckades inte. Säljarnas övertag vekar fortsätta och vi har 126-nivån på nedsidan under uppsikt och därefter är det MA-200 som agerar viktig nivå. Att gå kort (blanka) är inte aktuellt förrän kursen etablerat sig under primärtrenden MA-200 som just nu återfinns vid 122 kronor.

Slutsats: I vår trendföljande modell tar vi inga positioner i konsolideringsfaser utan väntar på utbrott för att sedan rida vidare på den uppåtgående trenden. Vi avvaktar därför kommande utveckling för att sedan ta en position när kursen vänder vid MA-200. Det är alltid trevligt med aktier som ”följer skolboken” och Hexagon är en av dessa. Sedan början av 2009 har aktien med några få och mindre undantag hållit sig ovanför 200-dagars medelvärde och så länge så är fallet skall vi inte tänka tanken att gå kort (blanka) aktien.

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto