Home > High yield-segmentet börjar röra på sig

High yield-segmentet börjar röra på sig

”Att det inte hänt så mycket i high yield-segmentet hittills i år kan tyda på att bankerna är mer villiga att låna ut pengar igen, men en del bolag kan fortfarande tycka att det är intressant att diversifiera sig på kapitalmarknaden. Det går ett rykte att det kan vara ett annat high yield-bolag som är på gång ut under onsdagen, så det verkar vara lite momentum i den delen av marknaden”, säger Gabriel Bergin, kreditanalytiker på Danske Bank Markets, till Nyhetsbyrån Direkt.

Braathens Aviation emitterade på tisdagen en femårig, icke-säkerställd, obligation på 300 miljoner kronor.

Överskottet ska enligt bolaget bland annat användas till att finansiera förskottsbetalningar inom flygbolagets program för att förnya sin flotta och addera till likviditetsreserven.

Utanför både Sveriges gränser och vid sidan av företagens finansiering har Irland på onsdagen sålt en tioårig obligation på 5 miljarder euro till midswap-ränta plus 240 punkter, vilket implicerar omkring 4,15 procent i ränta.

”Irland håller på att fullborda sin återkomst till kapitalmarknaden. Det är ett positivt tecken att de är tillbaka och att investerarna har förtroende för den irländska ekonomin trots en del politiska oklarheter i Europa, till exempel i Italien”, fortsätter Gabriel Bergin.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto