Home > H&M i intressant etableringsfas

H&M i intressant etableringsfas

H&M aktien har haft en slagig utveckling med en nedåtgående karaktär de senaste månaderna. I slutet av 2010 fick vi se en Bearish Harami följd av en Death Cross och dessa två bearish formationer har sedan pressat ned kursen 9 procent sedan årsskiften. Under de senaste veckorna har aktien börjat etablera sig under stödnivån på 208 kr, som nu utgör en psykologiskt viktig motståndsnivå.

Vid vår föregående analys skrev vi att det är inte ofta man ”får möjlighet” att skriva något negativt om H&M. Placerarkollektivet oroar sig för det tekniska utseendet. Med denna uppdatering vill jag påpeka att aktien har etablerat sig vid en intressant nivå som är värd att beakta.

Långsiktigt har den tidigare uppåtgående trenden nu över gått till en nedåtgående där det längre glidande medelvärdet har börjat peka nedåt. Vi kan konstatera att volymen i aktien har tilltagit, vilket innebär att den nedåtgående trenden är sund. Dock bör vi ha i åtanke aktien kan alltid falla av ”egen tyngd”.

Kortsiktigt befinner sig H&M fortfarande i en nedåtgående trend men vi kan notera en positiv divergens i MACD indikatorn som vägleder oss om att nedtrenden kan vara på väg att avta. Även om detta är fallet så bör man avvakta att ta lång position tills kursen byter igenom motståndsnivån vid 208 kr.

För den som väljer gå lång vid denna nivå bör placera en stopp loss vid 198 kr. Flytta sedan upp stoppen när trejden börjat utvecklas åt rätt håll. Målkurs med denna setup hamnar kring 245-nivån, men vid 230 kronor kan det vara läge att börja skala ut en del av positionen då den möter upp motstånd.

Dagsmomentum stängde på 38 igår vilket innebär att aktien är varken över- eller under såld.

Motstånd: 208 / 214 / 221 / 230 / 24
Stöd: 200 / 194 / 190 / 177 / 200

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.