Home > H&M – Köpsignaler men rapporten ger osäkerhet

H&M – Köpsignaler men rapporten ger osäkerhet

Hennes & Mauritz B har fått köpsignaler och ser ut att kunna gå upp till minst 240 kr. Kursrörelserna efter HM-rapporter kan dock vara väldigt volatila så avvakta gärna rapporten först.

Hennes & Mauritz aktien är basen i många långsiktiga portöljer. Förra året gav det också en relativ stadga till en aktieportfölj då aktien endast gick ner 1%  jämfört OMSXS30:s nedgång på 15%. I år har aktien dock inte hängt med börsens uppgång utan står på ungefär plus minus noll. Det har hittills i år främst varit de cykliska aktierna som tagit fart. Kanske det snart dags även för H&M-aktien?

Den långa trenden för H&M B, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är svagt uppåtriktad. Den korta trenden är dock mer tydligt uppåtriktad. Aktien, som i skrivande stund handlas i 224,1 kr, ligger nu vid ett viktigt motstånd på ca 225 och balanserar fram och tillbaka.

Skulle HM B slutligen orka etablera sig över motståndet vid 225 kr så ger det aktien en tydlig köpsignal. Det mest pekar åt det hållet, men rapporten i morgon torsdag blir givetvis avgörande.

Potential på köpsignalen är först och främst till motståndet vid ca 240 kr. Signalen indikerar dessutom att aktien borde ha mycket goda möjligheter att även nå upp till sina gamla högsta nivåer vid 262 kr. Men vi tar en sak i taget.

Hela börsen riskerar också att toppa ur inom den närmaste månaden eller så, så det kan vara bra att inte sikta för högt i enskilda aktier. Men kanske kan bokslutet i morgon sätta ordentlig fart på aktien? Det har hänt förut efter H&M-rapporter.

Under oss har vi stödnivåer vid ca 221 kr och 215 kr som borde kunna hålla för mindre rekyler. Skulle vi däremot få en riktigt kraftig rapportbesvikelse kan kursen leta sig ner ända till stödet vid 208 kr.

I och med rapporten i morgon så kan det vara klokt att vara försiktig med positionstagandet. Om det efter rapporten ser ok ut så kan man däremot ta position för uppgång med mindre risk. Sikta på ca 240 kr i första hand. Stop loss om aktien stänger under stödet vid 221 kr. Flytta upp stop lossen allteftersom aktien går upp.

Tycker man istället att rapporten blev en stor besvikelse och vill blanka aktien, så rekommenderar vi en stop loss om aktien stänger över 227 kr.

Att ta position
Handla H&M för uppgång med tex. Citi First LONGHMBAG CIT*
Handla H&M för nedgång med tex. Citi First  SHORTHMB AC CIT*

H&M B (Dagsdiagram)

H&M B (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.