Home > H&M – Ökade spänningar vid årshögsta

H&M – Ökade spänningar vid årshögsta

Efter en tung inledning på året såg vi i samband mer vår senaste analys av H&M ett läge där risk-rewarden på att köpa H&M var gynnsam. Den korta- och medellånga trenden har nu vänt upp och vi navigerar därför efter fortsatt positiv utveckling, men på vägen utgör årshögsta ett starkt hinder.

Den 23/3 skrev jag:MACD har gett köpsignal efter fredagens starka stängning och vi ser därför kommande vecka som en möjlighet att titta på ett köp på några veckors sikt med ovan nämnda gap som målkurs. Eftersom aktien befinner sig i en nedtrend så gäller det att vara vaksam på eventuella bakslag varför det som vanligt är viktigt att själv bestämma en punkt då scenariot inte längre gäller. Använd stöd och motståndsnivåerna i denna analys för vägledning av den kommande utvecklingen. Särskilt tecken på att uppgången tar för lång tid är svaghetssignal eller varsel om att aktien snarare är påväg in i en range.

Efter föregående upplaga har aktien stigit närmare 10 procent och närmat sig intressanta nivåer som gör det värt att göra en uppföljning.

Dagsmomentum (RSI-14) har bildat högre bottnar tillsammans med kursstaplarna, vilket är positivt om vi navigerar utifrån fortsatt uppgång. Således möter RSI upp motstånd vid 70-nivån. MACD befinner sig ovanför nolllinjen.

På längre sikt (från ett till flera år) är trenden neutral, vilket säger oss att inga köp ska göras på längre sikt. Vi bevittnade en vändningsformation, en så kallad Bearish Harami (markerad i dagsdiagrammet nedan) i slutet av 2010 och därefter har MA-200 pekat ner och ligger nu i ett horisontellt och neutralt läge.

På kortare sikt (från någon dag till några veckor) vände trenden trenden upp i samband vid utbrottet av motståndet 208 kr. Kursen har använt MA-50 som stöd vid två tillfällen för att sedan fortsätta etablera sig på högre höjder. Dagens notering på 228,50 innebär ökade spänningar då kursen sammanfaller med MA-200, samt att kursen befinner sig strax under ett motståndsområde som utgörs av årshögsta. Kursen testade av årshögsta i fredags men köparna hade inte tillräckligt med självförtroende.

Slutsats: Köpta positioner kan skalas av eller säljas helt då vår target är nådd. Utbrottshandlare kan nu navigera utifrån stöd, motstånd och volym för att handla på utbrott. Ett utbrott vid 230, som innebär etablering ovanför årshögsta effektuerar nya köpsignaler, medan ett fall tillbaka från dagens nivå skulle ge oss en säljsignal.

Stöd- och motståndsområden:
Motstånd: 230 / 243 / 261
Stöd: 221 / 211 / 208

HM B - Dagsdiagram
HM B - Dagsdiagram
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto